Dienstverlening ZIPtuning groeit razendsnel

GEPLAATST IN news

Als tuningspecialist zitten we niet stil. Mocht jij onze database van te tunen wagens al even niet hebben bekeken, dan nodigen we je uit dat vandaag toch zeker weer eens te doen. Onlangs hebben we namelijk weer heel veel nieuwe tuningen aan onze database toegevoegd. Welgeteld 739 stuks! En ons bestand groeit dagelijks. Bovendien beperkt het zich allang niet meer tot alleen stage 1 tuningen (softwareaanpassingen). Ook bieden we stage 2 en stage 3 tuningen voor nog meer power.

 

 

We zijn al jarenlang gespecialiseerd in het tunen van motoren. Niet alleen van auto’s, trouwens, maar we tunen ook motoren van vrachtwagens, motorfietsen, boten en dergelijke.

Tuning is onze expertise

ZIPtuning is geen garage die tuning ‘erbij doet’. Vanaf 2002 richten wij ons volledig op het tunen van motoren. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat alleen uit hoogwaardige software en performance parts waar we als expert volledig achter staan. Ons team van ingenieurs en monteurs levert bovendien op maat gemaakt vakmanschap. Door ons brede assortiment hoogstaande producten van de beste leveranciers, kunnen we iedere auto helemaal naar wens aanpassen. Zo maken wij ook van jouw auto de wagen van je dromen.

 

“ZIPtuning is geen garage die tuning erbij doet.”

 

Stage 1: Chiptuning

In de zogenoemde Stage 1′ tuning optimaliseren wij de software. Met deze chiptuning passen wij diverse parameters in het motormanagement aan. Want door de brandstof, zuurstof en ontsteking optimaal op elkaar af te stellen, levert de motor meer vermogen. Wel is het belangrijk dat het lucht- en brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft, maar dat is iets wat je wel aan onze mannen over kunt laten. Naast een verbeterde verbranding verbeteren wij ook de gasresponse en waardoor meer souplesse en een verbeterd rijplezier ontstaat.

Door te dataloggen tijdens het aanpassen van de software meten wij de AFR-ratio, turbo, ontsteking en temperatuur. De datalog gebruiken wij om te controleren of de nieuwe waarden optimaal staan afgesteld. Wees gerust, alle nieuwe motorparameters blijven binnen de door de constructeur gestelde veiligheidsnormen. Standaard bieden wij twee jaar aanvullende garantie op de motor, de transmissie en de aandrijflijn voor auto’s die jonger zijn dan twee jaar en die minder dan 100.000 km hebben gelopen. Op de software aanpassing krijg je vijf jaar garantie ongeacht de leeftijd van de auto.

 

739 Nieuwe tuningen beschikbaarStage 2: Chiptuning en Performance Parts

Is een stage 1 aanpassing nog niet voldoende? Ben je op zoek naar nog meer vermogen op een betrouwbare manier? Dan bieden we een ‘stage 2 tuning’.

Een voorbeeld van onze stage 2 tuning bestaat uit aangepaste motorsoftware (chiptuning), een nieuwe luchtfilter, een nieuwe sportuitlaat, een sportkatalysator en een grotere intercooler. Merken waaruit je als klant kunt kiezen zijn onder andere: Milltek, Akrapovic, Forge, Armytrix, Ragazzon en K&N. Door een brede selectie aan leveranciers kunnen de performance parts per project verschillen. De nieuwe onderdelen, met een betere performance dan de standaard door de fabrikant geplaatste onderdelen, zorgen voor een verbeterde performance van de motor.

Het idee achter onze stage 2 tuning is dat er meer lucht naar de motor stroomt, wat uiteindelijk leidt tot extra vermogenswinst. Bijkomende voordelen zijn een sportievere sound en een betere gaspedaalrespons. Alle stage 2 projecten zijn op maat en deze worden samengesteld op basis van jouw wensen.

 

 

 

739 Nieuwe tuningen beschikbaarStage 3: Chiptuning en geavanceerde aanpassingen

Heus, je hebt ze, mensen die zelfs na een stage 2 tuning nog niet verzadigd zijn. Mensen die weten dat er nog meer vermogenswinst uit de motor te halen valt en die graag willen dat wij dat stukje extra er ook echt uit halen. En wie zijn wij om daar ‘nee’ tegen te zeggen?

Bij een ‘stage 3 tuning’ vervangen we onder andere de intercooler en de turbo. Als voorbeeld kun je denken aan de volgende configuratie: aangepaste motorsoftware (chiptuning), een nieuwe luchtfilter, een sportuitlaat, een nieuwe sportkatalysator, een grotere intercooler en de montage van een nog grotere turbo. Hier beschikken wij tevens over een brede selectie aan leveranciers.

Door onder andere gebruik te maken van een grotere turbo en intercooler is het mogelijk om nog meer koelere lucht naar de motor te laten stromen. Koelere lucht bevat (nog) meer zuurstof, zodat de verbranding nog verder verbeterd kan worden. Dat resulteert uiteindelijk in (nog) meer vermogen dan dat we er bij een stage 1 of 2 tuning uit kunnen halen.

 

Nog een grotere update aanstaande

Getunde wagens gaan snel, net als de ontwikkelingen. Daarom breidt onze database zich, net als onze dienstverlening en klantenkring, steeds verder en sneller uit. Bij dezen verklappen we dan ook dat je binnenkort wederom een nieuwe, grote update van ons aanbod mag verwachten. Houd onze site in de gaten, of volg ons via Facebook en Instagram. Dan ben jij de eerste die het nieuws van onze nieuwe update te  horen krijgt!

 

Benieuwd wat tuning voor de performance van jouw wagen kan doen? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, of maak nu direct een afspraak.

Gerelateerde berichten