De nieuwe kijk op autotechniek: Het ZIP diagnose centrum

GEPLAATST IN news

Auto's worden geavanceerder en de reparaties daarmee ingewikkelder. Mechanica wordt vervangen door elektronica. Onderhoud aan auto's vraagt tegenwoordig dan ook ICT kennis. ZIP is als tuner helemaal thuis in het opsporen van foutcodes en het stellen van juiste diagnoses. Ons nieuwe diagnose centrum kan jou daarom vele voordelen bieden, kosten besparen en ellende voorkomen.

 

 

Ervaring

Met de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, weten we klanten voortaan naast tuning ook te helpen met het stellen van diagnoses. Onze ingenieurs en technici hebben zich met het ontwikkelen van tuning namelijk verdiept in heel veel automotoren.

 

 

Foutcodes

Als er in jouw auto een storing opduikt of een foutcode eindeloos blijft terugkomen, ben je bij ons aan het goede adres. Met hoogstaande diagnose apparatuur en vakmanschap vinden we de oorzaak en lossen we het probleem op.

 

 

Roetfilter

Maar ook preventief is je auto aan te passen om problemen te voorkomen. Zo leveren roetfilters vaak problemen op en is reparatie of vervangen duur. Het verwijderen ervan heeft positieve gevolgen voor de motor. Deze draait soepeler, verbruikt minder en gaat langer mee. Bij ZIP kunnen we het roetfilter professioneel verwijderen. De aangepaste software schakelt het regeneratieproces uit en voorkomt foutcodes.

 

 

EGR klep

Ook de EGR klep van een diesel zorgt geregeld voor problemen. Deze stuurt namelijk uitlaatgassen terug de motor in. Hiermee wordt er minder stikstofdioxide uitgestoten. Op korte termijn goed voor het milieu, op lange termijn alleen maar nadelig. De EGR klep raakt vervuild door roet en sluit daardoor niet goed meer. Hierdoor gaat je auto veel verbruiken, ontstaan er storingen en verlies je vermogen. Ook zwarte rook uit de uitlaat heeft vaak een niet goed sluitende klep als oorzaak. Het uitschakelen van de klep heeft op langere termijn dan ook grote voordelen voor de motor als het milieu. Bij ZIP schakelen we de EGR klep uit en passen de software daarop aan. Hierdoor blijft de motor optimaal lopen en wordt deze altijd voorzien van verse lucht.

 

 

Met passie

Dus heb je een vervelende storing, een onverklaarbaar probleem of een niet goed lopende motor? Kom dan naar ZIP! Onze professionele technici zetten zich volledig voor je in en zorgen ervoor dat je tevreden naar huis kunt.

Gerelateerde berichten