Clio Renault Sport krijgt stage 2 tuning

GEPLAATST IN tuning

‘Voor ZIPtuning heb ik gekozen omdat zij van alles tunen, van Skoda tot Maserati. Bovendien heb ik heel veel positieve ervaringen kunnen lezen. Ze hebben vestigingen in meerdere landen en het personeel komt erg vriendelijk en kundig over.’ Het verklaart waarom de heer Hoppenbrouwer bij ons zijn Clio Renault Sport liet tunen. Zijn reactie op onze site spreekt boekdelen. Toch gaat de ‘gewone tuning’ zoals zijn bolide die kreeg niet voor iedereen ver genoeg. Sommige mensen kiezen niet alleen voor een software optimalisatie, maar ook voor een hardwarematige aanpassing. Zodoende koos een recente klant voor een stage 2 tuning voor zijn Clio RS. Renault Sport werd daarmee nog sportiever!

 

Veel sportautoliefhebbers beschouwen de RS versie als één van de beste sportauto’s in zijn segment. De buitenkant kenmerkt zich door technieken uit de Formule 1 die van invloed zijn op de aerodynamica. Denk daarbij aan een flexibele voorspoiler, luchthappers in de voorpanelen en een air diffuser achter. Bovendien is de allernieuwste Clio RS groter dan zijn voorgangers. De onafhankelijk scharnierende voortrein staat garant voor stuurprecisie en goede aandrijving onder alle omstandigheden. De wagen beschikt over een krachtig en efficiënt remsysteem met Brembo remklauwen en grote remschijven.

 

Krachtige motor

De Clio RS heeft een krachtige motor met meer dan 100 pk per liter cilinderinhoud. Hij biedt onder de 3.000 toeren per minuut meer koppel dan de vorige versie. Bovendien is de Clio RS verkrijgbaar in twee uitrustingsvarianten. Te weten: ‘stijlvol en sportief’ voor rijders die een sportieve auto willen die goed is uitgerust en veel comfort biedt, of ‘puur prestatiegericht’ voor gepassioneerde autoliefhebbers. Deze laatste versie is 36 kg lichter. Dat lijkt peanuts, maar daarmee heeft dit model wel de beste verhouding gewicht versus vermogen met 6 kg/pk.

 

“De Clio RS rijdt na tuning zoals hij nog nooit gereden heeft.”

 

Renault Clio RS Forge IntercoolerChiptuning voor Clio RS

De Renault Clio heeft vanuit de fabriek 200 pk en een koppel van 240 Nm. Zodra ZIPtuning ermee klaar is, is het aantal pk’s verhoogd naar 235 en is het koppel met 80 Nm naar 320 Nm toegenomen. De topsnelheid, eerder begrensd tot circa 230 km/u is nu rond de 245 km/u geworden. Al met al aanzienlijke verbeteringen die ook in het rijgedrag duidelijk tot uiting komen.

 

Hoppenbrouwer: ‘De auto pakt veel beter op en loopt mooier dan voor de tuning. Ook op hoger toerental is de motor erg rustig en absoluut niet nerveus. De maximum snelheid kan ik helaas niet testen, maar ik merk een aanzienlijk verschil qua (tussen)acceleratie. Ik heb geen minuut spijt van deze tuning.’

 

Het zijn berichten die de mannen van ZIPtuning zeer tevreden stemmen. Maar, zoals gezegd, sommige mensen vinden dat nog niet genoeg. En dus bieden we, speciaal voor hen, een stage 2 tuning.

 

Stage 2 tuning Clio RS

Ook hierbij passen we de software van de ECU aan, waarmee we al veel aan performance weten te winnen. Maar voor de spreekwoordelijke kers op de taart, vervingen we ook een aantal standaardonderdelen. Zo monteerden we een Milltek uitlaat, inclusief Forge intercooler en intake, maar vervingen we ook de bougies, zorgden we voor een octaanbooster en werd de koelvloeistof vervangen. Dit leverde niet alleen extra pk en Nm op, maar zorgde er ook nog eens voor dat het rijcomfort verder werd verbeterd. Ook kreeg de wagen een mooier geluid. De Clio RS rijdt na tuning zoals hij nog nooit gereden heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je jouw Clio RS ook weer helemaal bij de tijd? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze FacebookpaginaInstagram en YouTube.

Gerelateerde berichten