BMW X2 SDRIVE20I TUNING – 70 PK EN 122 NM EXTRA

GEPLAATST IN nieuws

De BMW X2 is de nieuwste SUV van BMW die werd ontwikkeld om het subcompact SUV-segment te vullen. Dit is een zeer competitieve niche, dus BMW moest zijn best doen om de merknaam aan te vullen, maar het model ook concurrerend geprijsd maken in een zeer krap segment. Ze hebben dit gedaan!

De X2 is dé subcompacte SUV

De X2 is een opmerkelijke subcompacte SUV met drie diesel- en drie benzinemotoren. De goede plek tussen de benzinemachines is gereserveerd voor de sDrive20i B48-motor met 192 pk (141 kW) en 280 Nm (207 lb-ft) koppel. Dit is een opmerkelijke motor die het topkoppel vanaf slechts 1350 tpm levert en met dezelfde kracht helemaal tot maximaal 4.600 tpm duwt. Nog een stukje verder krijgt u de hoogste pk-score, die uitkomt bij 6.000 tpm.

Dit alles betekent dat de X2 sDrive20i-afstemming vrijwel overal in het toerenbereik een flinke duw geeft. Het enige dat het rijden beter kan maken, is meer vermogen en dit is precies wat onze BMW X2 sDrive20i-tuning biedt. Zonder toegevoegde hardware onderdelen, en slechts met een softwaremodificatie, zijn we erin geslaagd 262 pk en 402 Nm koppel uit de B48-motor te halen. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat de motormelodie hetzelfde brede bereik aan topdruk levert dat de X2 sDrive20i zo leuk maakt om te besturen. Deze is gewoon veel leuker.

BMW X2 SDRIVE20I TUNING

De afstemming die we hebben uitgevoerd bevat een aantal subtiele aanpassingen die de OEM-veiligheid en -betrouwbaarheid behouden, evenals de emissieklasse, maar die tegelijkertijd 70 pk en 122 Nm meer biedt.

Het begint met een toename van de turbodruk die meer lucht in de B48-motor brengt. Meer lucht betekent meer zuurstof, wat essentieel is voor verbranding. Deze toename in zuurstofafgifte wordt verkregen door een eenvoudige software-tweak.

Inwendige verbrandingsmotoren, en met name benzinemotoren, moeten echter een goede lucht / brandstofverhouding hebben om hun volledige potentieel te benutten en een goede verbranding te verzekeren. Daarom moeten we ook meer brandstof toevoegen. Deze aanpassing is ook een softwaremodificatie die resulteert in een verhoogde brandstofinjectie als aanvulling op de extra lucht van de turbodrukverhoging. Deze twee veranderingen vormen het grootste deel van de beschreven vermogenswinst.

Het resultaat is 262 pk en 402 Nm koppel. Dit is een enorme toename voor het tunen van sDrive20i, vooral omdat we niets aan hardware onderdelen hebben veranderd. Met 70 pk en 122 Nm meer is de BMW X2 sDrive20i een compleet andere auto om in te rijden.

BMW X2 sDrive20i Tuning SuperFlow

BMW X2 sDrive20i Tuning-dyno

Onze uitgebreide testprocedure zorgt voor veiligheid, zelfs met de toegevoegde lucht en brandstof, evenals volledige verbranding in het gehele toerentalbereik.

Maar dit is niet alles. We veranderen ook het ontstekingstijdstip. Dit is bedoeld om een ​​betere verbranding te verzekeren, maar ook om de gasrespons te verbeteren. Een voortschrijdend ontstekingstijdstip betekent dat na onze B48 sDrive20i-afstemming, de X2 van onze klant veel sneller reageert op het pedaalgedrag. Koppel dat met het toegenomen vermogen en koppel en de ZIPtuning X2 is een heel andere auto om te rijden en dat in de beste zin van het woord.

Het model is sneller, flexibeler, responsiever en het oefent al die voordelen uit in het gehele tpm-bereik.

En weet u wat nog meer? Onze BMW X2 sDrive20i-tuning is ook volkomen veilig!

BMW X2 SDRIVE20I TUNING-VEILIGHEID

Zoals gezegd, onze tuning is volkomen veilig voor uw motor, versnellingsbak en alle andere onderdelen.

De veiligheid komt van uitgebreide tests op de beste apparatuur die de industrie te bieden heeft, evenals tientallen jaren ervaring in afstemming en ongeëvenaarde expertise. Veel tuners kunnen u meer kracht geven, maar alleen de beste tuners maken die kracht veilig voor alle onderdelen, direct leverbaar en bruikbaar in het dagelijks rijden en op het circuit.

Bovendien kunnen we meer kracht geven dan concurrenten dankzij de expertise die we noemden. Als een tuner bijvoorbeeld geen betrouwbare kennis heeft van de limieten van elk onderdeel en hun onderlinge interacties, moeten ze terugvallen op de afstemming om ervoor te zorgen dat er niets slechts gebeurt. En zelfs dan zou dat een raadspelletje zijn. Met alle kennis, expertise, ervaring en eersteklas test- en afstemmingsapparatuur kunnen we de grenzen verleggen, maar deze nooit overschrijden.

Bijvoorbeeld, de ontstekingstiming die we hebben genoemd, wordt zo uitgevoerd dat we deze met een lager toerental verhogen om het koppel te verhogen. Naarmate het toerental stijgt en de druk in de cilinders stijgt, vertragen we het een beetje, net onder de veiligheidslimiet. Als het toerental de top bereikt, gaan we verder met de timing om de topkoppelafgifte langer te maken en extra druk uit te oefenen. Dit levert de ongelooflijk brede en zeer gewaardeerde levering van het topkoppel op, waardoor de ZIPtuning BMW X2 sDrive20i aangenaam is om te rijden voor zowel rustige dagelijkse cruises als wilde acceleraties.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u een X2, of wilt u er één laten tunen voor een klant? Bel ons en kijk hoeveel beter we de auto kunnen maken. Zelfs als u niet beschikt over de B48-motor, waarmee onze sDrive20i-tuning compatibel is. We kunnen namelijk ook alle andere versies van de BMW X2 afstemmen. Wilt u nog meer? We kunnen een groot aantal auto’s en motoren tunen, we bieden tal van andere tuning services en bieden zelfs uitgebreide fase 3-tuning projecten die reguliere auto’s tot beesten maken. Neem eens contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

BMW X2 sDrive20i Tuning

Gerelateerde berichten