BMW G02 X4 XDRIVE30I TUNING – DE BESTE VAN ZIJN KLASSE WORDEN

GEPLAATST IN nieuws

BMW G02 X4 XDrive30i tuning is niet zomaar iets. We hebben het hier over een BMW, over een auto die standaard al wordt gezien als een sterk ‘monster’ op de weg. Kunnen we dan nog wel iets bereiken met het tunen van dit sportieve model? Zeker wel! De specialisten van ZIPtuning weten vrijwel iedere auto nóg krachtiger te maken, ongeacht de basis van het voertuig. Dit specifieke model is voorzien van een B48-motor en daar hebben wij eerder mee gewerkt. Toch was ook dit natuurlijk weer een geval apart en daar vertellen wij u graag over!

Een speciale taak voor ons team

Zoals we al hebben aangegeven hebben we in het verleden al verschillende auto’s afgesteld met de B48-motor, inclusief de 230i en de X2 sDrive20i. De afstemming van de G02 X4 xDrive30i was echter een speciale taak voor ons, want het is de nieuwste aanwinst van één van onze meest vaste klanten – een persoon wiens auto’s we al bijna tien jaar geleden hebben afgesteld sinds de W164 Mercedes-Benz.

De klant heeft door de jaren heen veel geleerd over afstemming en hij is een persoon die precies weet wat hij wil, dus we hebben een duidelijke set vereisten met betrekking tot rijeigenschappen en het gevoel achter het stuur, emissie en vermogensafgifte om mee aan de slag te gaan.

Werken aan de B48-motor is een plezier en de versie met 252 pk (185 kW) en 350 Nm (258 lb-ft) koppel past perfect bij de X4. In combinatie met een 8-trapsautomaat en een uitstekende koppelafgifte vanaf een zeer laag toerental, duwt de motor de stijlvolle X4 xDrive30i gemakkelijk naar 100 km / u in slechts 6,3 seconden.

Na onze BMW X4 xDrive30i-afstemming stijgt het vermogen tot 314 pk en 472 Nm koppel. Dit is een aanzienlijke toename en een volledig veilige. Bovendien is de brede levering van topkoppel nog steeds aanwezig, waardoor de dagelijkse bruikbaarheid van deze specifieke X4 veel meer ontspannen is dan met de toch al behoorlijk goede afstelling. En met het pedaal ingedrukt? Precies hetzelfde verhaal!

BMW X4 XDRIVE30I TUNING

Het eerste dat we hebben gewijzigd, is de druk van de turbolader. We hebben de kaart aangepast om de hoeveelheid lucht die in de motor wordt gezonden te vergroten. Dit geeft ons de ruimte om de hoeveelheid brandstof die we in de cilinders leveren te vergroten. Deze twee aanpassingen moeten elkaar opvolgen om veiligheid en efficiëntie te garanderen, maar ook om de verbranding perfect te maken.

Dit is de reden waarom we elke stap van het proces testen. Onze SuperFlow-dyno-runs lieten ons de resultaten zien en gaven onze klant de kans om ons informatie te geven over fijn afstemming om perfect aan te sluiten bij zijn behoeften. Ondanks de toename in vermogen en koppel werd de veiligheid nooit in gevaar gebracht. Bovendien werden de emissies ook op OEM-niveau achtergelaten.

Nadat we deze stap hadden voltooid, bereikte de kracht het hoogste cijfer, maar onze BMW X4 xDrive30i-afstemming was niet voltooid.

De timing van ontsteking aanpassen

We hebben ook de timing van de ontsteking verbeterd, wat weinig verschil maakte in het vermogen, maar een enorm verschil maakte in het leveren van koppel en het gevoel achter het stuur. Wat de vooruitgang van het ontstekingstiming heeft opgeleverd, is een verbluffende verbetering van de gasrespons. Na onze tuning reageert de B48 onmiddellijk op elke pedaalstoot, waardoor het gevoel van verbondenheid sterker is dan voorheen. Er is vrijwel geen vertraging en dit deel van onze tuning is iets waar deze klant altijd op staat – en dat met een reden.

Dit op de juiste manier doen levert tal van voordelen op achter het stuur, maar het is ook essentieel om elke toename in de voortgang van de ontstekingstiming te testen. Als u het goed doet, krijgt u de beschreven gasrespons en verruimt u de koppelcurve, terwijl te ver gaan ernstige motorschade kan veroorzaken. We zijn trots op de kwaliteit en veiligheid van ons werk en de afstemming in kwestie weerspiegelt dit perfect.

De uiteindelijke meting bracht ons de cijfers van 314 pk en 472 Nm koppel – een volle 62 pk en 122 Nm meer van een motor van 2 liter. Dat is een enorm verschil en dat is meer dan duidelijk op de dyno-kaart, maar ook op de weg. Met een vlijmscherpe reactiesnelheid en de aanzienlijke toename van het vermogen, is de BMW X4 xDrive30i met de B48-motor een compleet andere auto om in te rijden.

BMW X4 XDRIVE30I Tuning DY

Neem contact met ons op

We bieden vergelijkbare tuning services voor een groot aantal auto’s, waaronder enorme krachtstijgingen door fase 3 ZIPtuning. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Tuning BMW X4 XDRIVE30I

Gerelateerde berichten