BMW 520I F10 TUNING – GENIET VAN 100 PK EXTRA!

GEPLAATST IN nieuws

Wilt u een BMW gaan rijden en genieten van een unieke mix van luxe, betaalbaarheid en rijplezier? Het is mogelijk! ZIPtuning vertelt u hoe u deze combinatie vindt in de BMW 520i F10.

Luxe halen uit de BMW 520i F10

Om een fijne luxe te halen uit de BMW 520i F10 hoeft u er alleen maar één te kopen. Dit 5-serie model staat bekend om de hi-tech voordelen, de moderne materialen en de optimale luxe. U kunt het maximale verwachten op het vlak van veiligheidstechnologie. Daarnaast is de F10 het nieuwste model op de markt, waardoor dit model het meest geavanceerd is van alle modellen uit de serie. 

Betaalbaarheid halen uit de BMW 520i F10

Dan komen we op het volgende punt, namelijk de betaalbaarheid. De BMW 520i F10 is betaalbaar, omdat het een instapmodel betreft. Dit betekent dat het de meest voordelige uitvoering is uit de 5-serie. Vanzelfsprekend betekent dit ook dat u meer geld overhoudt om optionele functies toe te voegen die u graag in uw nieuwe auto ziet.

Rijplezier halen uit de BMW 520i F10

BMW F10 5 Series interieurMeer rijplezier uit de BMW 520i F10 halen: hoe doet u dat? Dit moet vanzelfsprekend van de motor komen. De auto is voorzien van een 135 kW (184 pk), N20B20 2 l L4-motor. Geen slappeling in het assortiment, maar optimaal kunnen we de motor ook niet noemen. Optimaal rijplezier komt dus niet vanzelf als het om de motor gaat. Gelukkig kan ZIPtuning hierin veel voor u betekenen. Wij hebben namelijk een zeer effectieve tuning ontwikkeld voor de BMW 520i F10. Er zijn twee ZIPtuning stadia. Het ene stadium resulteert in 193 kW (262 pk) en 423 Nm (312 lb-ft) koppel. Het andere stadium zorgt voor 207 kW (282 pk) en 453 Nm (334) koppel. Zó haalt u optimaal rijplezier uit uw BMW 520i F10!

Een duurzaam model onder de middelgrote voertuigen

Wanneer we kijken naar de middelgrote auto’s die op dit moment op de markt zijn, dan zien we dat de 5-serie van BMW behoort tot de meest duurzame varianten. Al zo’n vijftig jaar lang strijden BMW en Mercedes en het is zeker geen eenvoudige strijd. De Mercedes Benz E-Klasse en de BMW 5-serie doen dan ook niet onder voor elkaar. Ze bieden allebei een verscheidenheid aan motoren, minstens twee carrosserievarianten en tal van luxe- en veiligheidsvoorzieningen. Dit zorgt ervoor dat de motoren van instapmodellen vaak worden gezien als van onvoldoende kwaliteit voor de modellen.

De motoren zijn zeker niet slecht

Op dit moment is de motor met het laagste vermogen de N20B20 L4-motor in de 520i. Deze biedt 135 kW (184 pk) en 270 Nm (199 lb-ft) koppel. Dit is genoeg voor de topsnelheid van 227 km/u en een tijd van 7,9 seconden om vanuit stilstand de 100 km/u te bereiken. Het is absoluut niet slecht, maar we kunnen het ook niet razendsnel noemen, zeker niet wanneer we dit combineren met het gewicht van de auto. Tuning kan ervoor zorgen dat u veel meer kunt genieten van uw 4-cilinder instapmodel. De BMW 520i F10-tuning kan veel meer kracht geven, zonder de prijs aanzienlijk te verhogen. Er zijn twee niveaus van upgraden door ZIPtuning en ze zullen de 520i krachtiger maken dan zelfs enkele van zijn 6-cilinder broers.

De eerste fase van BMW 520i F10 tuning

BMW N20B20 motorDe eerste fase van BMW 520i F10 tuning geeft veel kracht aan de 4-cilinder sedan. Deze optimalisatie wordt gerealiseerd door een reeks OEM ECU tweaks die samenwerken om een​ ​koppel van 193 kW (262 pk) en 423 Nm (312 lb-ft) te leveren. Het belangrijkste onderdeel in dit proces is het realiseren van een toename van de turbodruk, waardoor er meer lucht wordt toegevoegd. Natuurlijk moet deze extra lucht ook worden verbrand en hiervoor is extra brandstof nodig. Om genoeg brandstof te mengen met de lucht is er dus een aanpassing nodig in de ECU software. Vervolgens wordt het ontstekingstijdstip aangepast om de respons van het gaspedaal sterk te verhogen.

Alle nodige aanpassingen worden in de werkplaats van ZIPtuning uitgevoerd, onder sterk gecontroleerde omstandigheden. Hier voeren wij de nodige checks, tests, metingen en analyses uit om de optimale betrouwbaarheid en de goede prestaties te kunnen garanderen. In deze fase kan er 78 pk extra worden verkregen, evenals 153 Nm koppel, waarbij de OEM-onderdelen behouden blijven.

Na de eerste tuning fase door ZIPtuning wordt uw BMW 520i F10 veel sneller dan een Mercedes E-Klasse. Bovendien zal de auto ook veel beter presteren dan diverse andere, duurdere modellen uit de BMW 5-serie, waaronder de 523i en de 528i, waarvan bepaalde uitvoeringen zelfs zijn uitgerust met 6 cilinders. U verbruikt minder brandstof, het onderhoud is voordeliger en u geniet van meer vermogen. Kan het nog beter? Ja, dat kan, met de tweede tuning fase door ZIPtuning.

De tweede fase van BMW 520i F10 tuning

In deze fase worden enkele onderdelen daadwerkelijk vervangen door andere eenheden. Wij kunnen de inlaat en uitlaat vervangen, waardoor de motor aanzienlijk makkelijker om kan gaan met gassen. De koude lucht weet de cilinders beter te bereiken, terwijl de intercooler ook veel beter presteert. Hier komt nog bij dat het geluid van de motor ook veranderd in positieve zin. U gaat de nieuwe kracht van uw motor niet alleen voelen, maar ook hóren. De nieuwe onderdelen zorgen voor een totaal van 282 pk en 453 Nm koppel en dat is meer dan de 6-cilinder modellen uit de 5-serie kunnen leveren.

Tijd voor een BMW 520i F10!

De BMW 520i F10 is goedkoper dan de meeste andere modellen, u geeft minder geld uit aan brandstof, onderhoud en belastingen en uw wagen wordt sneller dan de meeste andere 5-serie modellen. Niets is leuker dan anderen verslaan in een instapmodel! Laat ZIPtuning uw BMW 520i F10 tunen, zodat u kunt gaan genieten van al die positiviteit! Voor meer informatie of advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

BMW F10 5 Series rijdend

Gerelateerde berichten