AUDI RS3 CHIPTUNING – PROFITEER VAN MEER BOOST

GEPLAATST IN nieuws

Audi RS3 chiptuning laat iedere RS3 eigenaar nóg meer genieten van deze sportieve wagen. Er is veel mogelijk met slechts een aantal aanpassingen. ZIPtuning vertelt u graag meer over het chiptunen van een 2015 Audi RS3.

Juweeltje op de weg

De Audi RS3 is een geweldige auto. De eerste versie ervan kwam uit in 2011 en liet de droom van bijna elke autoliefhebber uitkomen, met 250 kW (340 pk) uit een 2,5 l turbomotor en met verlaagd chassis, betere vering en het vermogen om de 100 km/u te bereiken in slechts 4,6 seconden. De S Tronic zeventraps automatische transmissie met een handmatige modus en een Quattro on-demand systeem met vierwielaandrijving maakte dit model tot een echt juweeltje op de weg.

De nieuwere versie van de Audi RS3

In 2015 verscheen de nieuwe versie van de RS3, met vergelijkbare eigenschappen, maar ook met een vermogen tot 270 kW (367 pk) en een groot koppel van 465 Nm. Hierdoor daalde de acceleratie naar 100 km/u in slechts 4,3 seconden – sneller dan veel sportwagens. Maar de toename van 27 pk tussen de twee generaties is minuscuul in vergelijking met wat tuners te bieden hebben. Wat dacht u van 310 kW (422 pk) en 623 Nm (460 lb-ft) koppel? Hiermee wordt de Audi RS3 de snelste in zijn klasse, evenals in verschillende hogere klassen.

De betaalbare Audi A3

De Audi A3 verscheen in de tweede helft van de jaren negentig en zorgde ervoor dat het wat voordeliger was om een ​​Audi te bemachtigen. De betaalbaarheid en kwaliteit maakten het model erg populair en na verloop van tijd werd het een zeer belangrijk model voor het merk. Dit resulteerde in verschillende speciale edities, elektrische en hybride concepten en andere hints die ons vertellen dat de A3 blijft, ook in de toekomst. De krachtigste versie was een tijdje de S3, momenteel in zijn derde generatie met 300 pk in zo’n kleine auto. Echter, 2011 bracht een andere, krachtigere toevoeging aan de A3-line-up, namelijk de RS3.

De eerste generatie van de RS3 was uitgerust met een 2.5 l L5 turbocharged aandrijflijn die 250 kW (340 pk) leverde, waardoor de Quattro-aangedreven auto in slechts 4,6 seconden de 100 km/u bereikte. Een herziening zorgde voor 27 pk extra. Echter, andere fabrikanten hebben de afgelopen jaren ook niet stil gezeten. Mercedes-Benz kwam met de CLA45 AMG met 265 kW (360 pk) en zelfs een krachtigere en recentere versie. Dus, hoe laat u uw Audi RS3 opvallen? Tuning is het antwoord. ZIPtuning biedt een complete oplossing om meer vermogen uit de auto te halen met de OEM-onderdelen.

FASE 1 van de Audi RS3 chiptuning

De eerste fase van het tunen van de Audi RS3 zorgt voor een merkbare toename van het vermogen met 40 kW (55 pk) en 158 Nm (117 lb-ft) koppel. Dit wordt bereikt met behulp van uitsluitend OEM-onderdelen die al in de auto aanwezig zijn, omdat de stroomstoot het gevolg is van het opnieuw toewijzen van de OEM ECU-software zonder enige aftermarket-onderdelen toe te voegen.

De meest opvallende verandering is de toename van de druk van de turbocharger. Dit geeft de motor meer lucht met meer zuurstof om te verbranden en biedt dus een aantal echte paardenkracht-upgrades. Het eenvoudigweg verhogen van de druk van de turbolader zonder andere aspecten van de werking van de motor te optimaliseren zou echter veel minder vermogen opleveren en mogelijk problemen opleveren met de soepelheid van de samenwerking tussen de motor en de turbocompressor.

Dit is de reden waarom ook andere tweaks nodig zijn. Allereerst heeft de toegenomen hoeveelheid lucht die nu de cilinders bereikt een voldoende hoeveelheid brandstof nodig om de verbranding te verbeteren, dus het aanpassen van de lucht-brandstofverhouding is de volgende logische stap.

Een andere verbetering van de verbranding-tweak is het verplaatsen van het contact naar een eerdere fase. Afgezien van het samenstellen van de twee voorgaande aanpassingen, brengt het ontstekingstijdstip verandering ook een belangrijk extraatje. Het verbetert merkbaar de gasrespons en dit is iets dat zelfs beginnende bestuurders zullen merken.

Deze drie wijzigingen werken samen om een ​​soepel werkend systeem te creëren dat net zo veilig is als lonend, in termen van vermogensversterking. De Audi RS3 haalt nu 310 kW (422 pk) en 623 Nm (460 lb-ft) koppel. Alle beperkingen van de componentbeveiliging zijn nog steeds in werking, omdat de nieuw verworven kracht afkomstig is van aanpassingen die nooit de veiligheidslimieten overschrijden die Audi stelt. Dus, ja, de Audi RS3 chiptuning uitgevoerd door ZIP Tuning is zo veilig en betrouwbaar als dit maar zijn kan. De auto is alleen een stuk sneller.

Audi RS3 origineel vs getuned

Audi RS3 chiptuning maakt de auto compleet anders

Na het chiptunen is de auto sneller dan de nieuwste versie van de RS3. Audi heeft die versie naar 400 pk afgesteld, maar ZIP-ingenieurs voegden aanzienlijk meer toe met het 2015-model als basis. Hierdoor kan er dus meer kracht worden geleverd in dit model dan wanneer u veel meer geld uit zou geven aan een nieuwe model van de Audi RS3. Als eigenaar van een 2015 Audi RS3, welke is gechiptuned door ZIPtuning, wordt gewoon verliefd op zijn oude, maar compleet andere auto.

Maar dat is nog niet alles!

Er is echter meer. De ZIP Stage 1 Audi RS3-remap omvat ook het verwijderen van een aantal beperkingen die de fabriek aan de auto heeft verleend, zoals de snelheidsbegrenzer. De Audi RS3 is elektronisch beperkt tot 250 km/u, dus dit betekent dat hij in staat is om meer te presteren. Het toevoegen van 40 kW (55 pk), samen met het verwijderen van de snelheidsbegrenzer, betekent in feite dat de Audi RS3 tot 300 km/u kan rijden.

Ten slotte is de auto vrij nieuw, dus onderdelen van de aftermarket, gemaakt door gerespecteerde fabrikanten, moeten binnenkort verschijnen. Milltek heeft bijvoorbeeld al een uitlaat voor de nieuwe RS3 gepresenteerd, wat betekent dat we een paar inlaatonderdelen hebben verwijderd van een Stage 2 Audi RS3 chiptuning. Houd ons in de gaten om geen enkele nieuwe ontwikkeling te missen! Heeft u een Audi RS3 en wilt u ook genieten van meer vermogen en een groter rijplezier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

chiptuning audi rs3

Gerelateerde berichten