AUDI Q2 2.0 TFSI TUNING – GENIET VAN MEER DAN 250 PK

GEPLAATST IN nieuws

De hele SUV-rage resulteerde in een aantal echt opmerkelijke voertuigen – evenals veel minder opmerkelijke modellen. De Audi Q2 is één van de kleinste SUV’s die hoog aangeschreven staan, omdat deze op alle vakken voldoet aan waar een kleine SUV-bezitter naar op zoek is. Het model is modern, compact, praktisch, boordevol technische snufjes, het heeft handmatige en automatische opties met bijna alle motoren én het spreekt voor zich dat het model over een respectabel motorengamma beschikt.

Oké, puristen zijn het er misschien niet over eens dat het hebben van de grootste motoroptie in de vorm van een 2 l in lijn 4 respectabel is, maar zowel de diesel- als de benzineversies in hun topvorm hebben 190 pk te bieden. Dat is niet gigantisch, maar de kleine Q2 is geen flauwekul met dat soort kracht.

Dus, wat kan Audi Q2 2.0 TFSI-tuning brengen?

Veel! Het model waar we een paar dagen geleden aan hebben gewerkt, is een 2.0 TSFI met een zeventrapsautomaat. Hij produceert 190 pk van 4.200 tpm en 320 Nm van 1.450 tpm tot 4.150 tpm. Dit brede bereik van de levering van het bovenste koppel is erg belangrijk voor het rijgevoel, vooral tijdens het dagelijks rijden, waarbij zowel de motor als de versnellingsbak op zo’n manier kunnen werken dat de toeren te allen tijde in een ontspannen bereik blijven.

Dit vermindert het verbruik. Het maakt het dagelijks rijden comfortabeler en het is ook iets dat we enorm op prijs stellen en waarmee we rekening houden wanneer we onze Q2 2.0 TFSI-tuning uitvoeren.

Trap echter hard op het pedaal en de versnellingsbak voldoet onmiddellijk, schakelt naar beneden en de auto accelereert met redelijk gemak. Wie zou er meer willen? Nou, bijna iedereen die een Audi-voertuig koopt voor wat een Audi hoort te zijn! Daarom zijn wij er, en de eigenaar van deze auto kwam naar ons toe met een reeks duidelijke vereisten om zijn al de krachtigste versie van de Q2 nog krachtiger te maken. Het ZIPtuning Audi Q2 2.0 TFSI-tuning project omvat verschillende zorgvuldige wijzigingen in de software die de Q2 merkbaar meer kracht geven en een glimlach op het gezicht van onze veeleisende klant toveren.

De gemeten vermogens- en koppelcijfers kwamen uit op respectievelijk 264 pk en 408 Nm . Dit maakt een enorm verschil in de manier waarop de Q2 2.0 TFSI-schijven na het afstemmen worden gebruikt. Deze gaat gemakkelijk naar een hogere klasse als het gaat om prestaties. U behoudt het lage verbruik en de emissies van de moderne viercilindermotor, maar u krijgt ook de kracht van een goede V6.

Even belangrijk zijn de veiligheid en de betrouwbaarheid die op OEM-niveau behouden blijven, evenals de rijbaarheid en de ruime beschikbaarheid van koppel en vermogen. Laten we eens kijken naar de precieze aanpassingen die samenhangen met de enorme toename van vermogen.

AUDI Q2 2.0 TFSI-AFSTEMMING

Als er sprake is van enig prestatievoordeel voor verkleinde motoren, dan is het dat ze tegenwoordig meestal met turbo worden aangedreven. Dit betekent dat er veel meer vermogen is en dat het koppel veel eerder beschikbaar is in het tpm-bereik.

Deze voordelen zijn deels ook te danken aan het feit dat ECU-software nu een stuk uitgebreider is en dat het de experts nauwkeuriger kan controleren. Dit betekent ook dat minder bekwame tuners serieuze problemen kunnen veroorzaken. Dit is de reden waarom enkele van de meest gerespecteerde tuners en duizenden klanten zich wenden tot ZIPtuning voor service en begeleiding.

Deel 1 van het tuning project

Het eerste deel van ons Audi Q2 2.0 TFSI-afstemproject komt van het voordeel van gedwongen inductie dat we eerder noemden. Het is een verandering in de turbodruk. Deze aanpassing, evenals alle andere in dit specifieke project, gebeurt alleen via softwaremodificatie. Het resulteert in een extra hoeveelheid lucht die in de cilinders wordt gedrukt, wat betekent dat er meer zuurstof is om te verbranden.

Echter, interne verbrandingsmotoren, en met name benzinemotoren, werken het beste wanneer de verhouding tussen lucht en brandstof op het perfecte niveau wordt gehouden. Om een ​​optimale verbranding te garanderen, moeten we meer brandstof toevoegen om de toename van de luchttoevoer te kunnen volgen. Deze twee acties werken samen om meer kracht te produceren. De toegevoegde brandstof en lucht verbranden in de cilinders en geven het extra vermogen.

De ‘grotere knal’ in de cilinders heeft echter zijn veilige grenzen. Te ver gaan kan problemen veroorzaken voor het inlaatsysteem, de uitlaatonderdelen en de inwendige delen van de motor. Daarom houden we alle wijzigingen nauwkeurig in de gaten, volgen ze en voeren we datalogging uit die, in combinatie met de ervaring, expertise en kennis van onze ingenieurs, ervoor zorgt dat we de grenzen met vertrouwen tegemoet kunnen treden, u meer kracht kunnen geven dan ooit, maar dat we ze ook nooit kunnen overschrijden, zodat uw Audi Q2 ook na het 2.0 TFSI chiptuning proces betrouwbaar en veilig blijft.

De gemeten vermogens- en koppelwaarden komen in de vorm van behoorlijk forse 264 pk en 408 Nm, maar volgen ook de OEM-architectuur die zorgt voor een zeer brede levering.

Audi Q2 2.0 TFSI-afstemmingsdynamo

Audi Q2 SuperFlow

Maar dit is niet alles. De twee eerder beschreven aanpassingen spelen de grootste rol bij het verhogen van het vermogen, maar het gevoel achter het stuur kan aanzienlijk worden verbeterd met een aanpassing van het ontstekingstijdstip.

We doen dit om de gasrespons meer onmiddellijk te maken en de resultaten zijn absoluut verbluffend. De motor reageert op het moment dat het pedaal wordt ingedrukt. Voeg daar het verhoogde vermogen en koppel bij en het rijgevoel is ongelooflijk. Het is belangrijk om op te merken dat te ver gaan met de voortgang van de ontstekingstijdstip erg gevaarlijk is voor de motor. Dit is waar onze expertise en tests opnieuw van pas komen. Vooruitgang bij het ontstekingstijdstip zorgt voor verbluffende effecten en binnen de grenzen blijven behoudt de inwendige delen van de motor. Onze expertise stelt ons in staat de beste vooruitgang te leveren zonder de veiligheid of betrouwbaarheid van de Audi Q2 2.0 TFSI in gevaar te brengen.

Kies ook voor Audi Q2 2.0 TFSI-tuning

Het totale resultaat van onze Audi Q2 2.0 TFSI-tuning is een auto die sneller is dan veel van zijn concurrenten; een auto die geweldig rijdt, zeer snel reageert en soepel is, maar ook een auto die volkomen veilig en betrouwbaar is. Als u geïnteresseerd bent in iets vergelijkbaars voor uw Audi , laat het ons weten en wij zullen uw wensen waarmaken. We bieden ook aanvullende afstemmingsstappen voor een verscheidenheid aan voertuigen van bijna elke fabrikant ter wereld. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Audi Q2 2.0 TFSi tuning

Gerelateerde berichten