Audi A6 na tuning flink meer geluid

GEPLAATST IN tuning

Je ziet het al van een afstandje: het moderne design van de Audi A6 suggereert snelheid. Dat kan natuurlijk stukken beter. Niet alleen door middel van een stage 1 tuning maar ook door de montage van een soundgenerator. Want onze klant wilde zijn Audi ook echt sportief horen brullen. En daarvan mag iedereen meegenieten. Kijk daarom ook naar onze foto- en videoreportage!

 

 

 

Niet alleen voor het oog, ook intern ademt de Audi A6 sportiviteit. Zo levert de krachtige TDI-motor in de Audi A6 dynamische prestaties én heeft oog voor het milieu. Met deze krachtbron accelereert de auto schijnbaar moeiteloos. Bovendien is bij elk toerental op afroep volop vermogen beschikbaar.

 

Audi A6 2.0 TDI soundgenerator tuningLichte constructie Audi

Het is logisch: minder kilo’s leiden tot extra besparingen, meer power en een grotere actieradius. Wat begon bij de carrosserie, is inmiddels uitgebreid tot vrijwel alle andere delen van de auto. Innovatieve materialen zoals aluminium, carbon en magnesium worden gecombineerd met slimme bouwwijzen en fabricageprocessen met minder materiaalgebruik.

 

De Audi TDI-motoren zorgen, met zijn combinatie van directe inspuiting en turbodruk, voor buitengewone prestaties. Toch laten de fabrieksinstellingen nog te wensen over. Tuning kan tenslotte nog heel veel extra power uit de motor halen.

 

 

Tuning Audi A6 TDI

Oorspronkelijk moest de Audi A6 die we in onze Vlaamse vestiging kregen het doen met ‘slechts’ 177 pk en 380 Nm. Maar na de software optimalisatie, trekken er maar liefst 217 ‘paarden’ deze wagen over het asfalt en werd er een koppel van 444 Nm behaald. De eerdere topsnelheid van 228 km/u werd opgekrikt naar circa 242 km/u.

 

“Tuning kan nog heel veel extra power uit de TDI-motor halen…”

Soundgenerator voor dieselmotoren

Turbo dieselmotoren zijn stil en dat vindt niet iedereen even leuk. Dan heb je een sportief ogende wagen die qua pk’s en Nm heel wat meer in zijn mars heeft, en dan is de wagen nagenoeg stil. Dat is natuurlijk zonde. Dus waarom plaatsten we niet een soundgenerator in de wagen? Daarmee kan namelijk het motorgeluid qua intensiteit worden gewijzigd, helemaal volgens de persoonlijke voorkeuren, met de eigen smartphone. Desgewenst beschaafd en onopvallend, of, in de ‘sportieve modus’ heerlijk ruw en overheersend. Lekker brullend, zoals je van een Audi A6 mag verwachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsgierig wat wij voor de prestaties van jouw wagen kunnen doen? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze FacebookpaginaInstagram en YouTube.

Gerelateerde berichten