2.000 extra modellen te vinden in ZIPtuning database

GEPLAATST IN news

2.000 extra modellen te vinden in ZIPtuning database!

Tevreden over de rijprestaties van jouw huidige wagen? Ja? Geweldig! Niet? Waarom niet? Je wilt hem pittiger en krachtiger? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. ZIPtuning geeft je wagen meer power. Meer pit. Betere prestaties. Benieuwd of wij ook jouw wagen kunnen tunen? Bekijk dan onze database. We hebben onlangs maar liefst 2.000 nieuw te tunen modellen aan ons bestaande scala toegevoegd. Wedden dat jouw auto er ook bij zit?!

 

 

Enkele voorbeelden van de nieuw te tunen modellen: de BMW 2-serie, de Audi A3, de Audi Q7, de Ford Transit, de Jeep Renegade, de Kia Cee'd, de Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLA en de Mercedes-Benz GLE. En nog veel, veel meer.

 

AFR Ratio ChiptuningVeilig en vertrouwd

Waarom tunen bij ZIPtuning? Directeur Paul Castelein legt het graag uit: ‘De werking van een verbrandingsmotor is afhankelijk van drie factoren: brandstof, zuurstof en ontsteking. Het motormanagement bepaalt de verhoudingen tussen deze factoren en zet daarover een aantal filters en limiters. ZIPtuning beïnvloedt het motormanagement dusdanig dat het verbrandingsproces nog beter wordt, waardoor jouw motor efficiënter gaat draaien. Wij doen niet zomaar een slag in de lucht als wij de turbo of de injectie van jouw auto met een paar procent verhogen. Wij weten als expert precies wat we doen. Al onze modificaties zijn uiterst nauwkeurig gecalculeerd. Deze modificaties zijn op Original Equipment Manufacturer (OEM) niveau en wij volgen de architectuur van de fabrikant. Na de ZIPtuning beschikt je motor over meer pk’s en meer koppel. Dat merk je meteen bij het verlaten van onze werkplaats. Meer koppel betekent een hoger rendement en soepeler rijden in het dagelijks verkeer. Soms resulteert dat zelfs ook nog in een lager brandstofverbruik.’

 

Software modificeren door het toevoegen van een tiental procenten turbodruk, brandstofinjectie of het inkopen van software via het internet raden wij te allen tijde af. Het is belangrijk om te weten hoe het motormanagement werkt en hoe het pad dat brandstof, lucht en ontsteking in het motormanagement volgen eruitziet. Alleen een vermogenswinst “voelen” na de software aanpassing, of dit meten op de testbank is geen enkele garantie dat jouw motor optimaal is afgesteld. Sterker nog: in de meeste gevallen zijn de aanpassingen volgens de fabrikant is volledig onlogisch, inefficiënt en schadelijk voor jouw motor. Datalogging tijdens het aanpassen van de software is dan ook noodzakelijk om zo de AFR-ratio, turbo, ontsteking, temperaturen en inspuiting te meten. 

 

Optimalisatie ontstekingstijdstip

Behalve het verhogen van de turbodruk en injectie is ook het meten van de ontstekingsvervroeging of de vertraging noodzakelijk. Door de aanpassingen verandert de verbranding behoorlijk en dit vereist ook een optimalisatie van het ontstekingstijdstip. Het gevolg van goede timing is efficiënte verbranding en winst van koppel. Een ander gevolg is dat dit ten goede komt voor het uitlaatsysteem en de turbo, en het zorgt voor gecontroleerde explosies in de motor. Tenslotte is inefficiënte verbranding één van de oorzaken van motorschade bij benzinemotoren. Wij modificeren daarom het ontstekingstijdstip, stellen het correct af en controleren de werking tijdens een datalog.

 

Voelbare tuningVoelbare Tuning ZIPtuning

Het gevoel dat de tuning geeft controleren wij altijd. Dat klinkt misschien vreemd, maar vaak wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle (100% gaspedaal) aangepast. Dit terwijl je tijdens het rijden meestal helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat je ook bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelt. Het “Wow” effect zal hierdoor met onze chiptuning veel beter zijn.

 

Waarom kiezen voor ZIP?

Check 80.000 tevreden klanten
Check Tuning op maat
Check Eigen research & ontwikkeling
Check Kwaliteit en betrouwbaarheid
Check 2 jaar motorgarantie
Check 3 jaar software garantie

 

Waar wacht je nog op? Onderneem vandaag nog actie om ook jouw bolide naar een hoger level te brengen! Vraag dan nu vrijblijvend informatie aan, of maak een afspraak in een van onze vestigingen!

Gerelateerde berichten