2.0 TSI 4MOTION VOLKSWAGEN ARTEON TUNING – V6 PRESTATIE IN 2.0 TSI

GEPLAATST IN nieuws

De Volkswagen Arteon is niet zomaar een opvolger van het stijlvolle CC model. Dit model moest een combinatie maken tussen comfort en capabele motoren, tussen een ongekende rijdynamiek en een elegant ontwerp. We mogen zeggen: Volkswagen heeft precies de juiste combinaties weten te maken in de Volkswagen Arteon. Dit model biedt alles in één, zoals elegantie, comfort én 354 pk!

Er zit helaas wel een ‘maar’ aan

Zoals bij al het positieve nieuws kleeft er ook een ‘maar’ aan de kenmerken van de Volkswagen Arteon. Het enige model dat al deze functies op het hoogste niveau combineert is namelijk de krachtigste 2.0 TSI-versie. Deze produceert maar liefst 280 pk en 350 Nm koppel. Deze specifieke uitvoering heeft 4MOTION AWD en is gekoppeld aan een 7-speed DSG. Wilt u echter profiteren van optimale prestaties van uw Volkswagen Arteon uitvoering van ná 2017? Dan is tuning nodig. Nadat ZIPtuning uw Arteon heeft getuned ontstaat er maar liefst 354 pk en 466 Nm koppel, zonder dat er afbreuk ontstaat op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid, comfort of emissie. Hierdoor gaat uw Arteon na het tunen zich in het V6 prestatiegebied bevinden.

Het tunen van de Volkswagen Arteon 2018

Wij hebben in dit geval een Volkswagen Arteon uit 2018 getuned, maar bij de modellen 2017 én 2019 wisten wij dezelfde resultaten te boeken. Om de prestaties te bereiken hebben wij een compleet proces doorlopen, waarbij wij een tuningbox hebben ingezet. Deze tuningbox werd in ons eigen beheer speciaal ontwikkeld en zorgvuldig getest. De unieke tuningbox maakt het mogelijk om prestaties te bereiken die eerder niet op dat niveau bereikt konden worden.

Deze specifieke motor wordt geleverd met een turbocharger en intercooler. Dat betekent dat het koppel zeer laag komt in het toerentalbereik, beginnend bij slechts 1700 RPM en helemaal tot 5600, waar het topvermogen het overneemt en met maximale kracht een weg baant naar 6500 RPM. Het resultaat is een zeer soepele acceleratie en een geweldige respons in het toerenbereik.

Geen OEM wijzigingen nodig

De 2.0 TSI Arteon tuning door ZIPtuning maakt het mogelijk om 74 pk en 116 Nm koppel extra te bereiken zonder wijzigingen te maken in de OEM-hardware. Hierdoor blijven het bereik en de OEM-emissies behouden. Natuurlijk nemen wij u mee door het proces, om u een idee te geven van hoe het allemaal in zijn werk gaat met deze tuningbox.

Volkswagen Arteon Tuning

De Volkswagen Arteon 2.0 TSI tuningbox

Het afstemmen van de 2.0 TSI wordt onderverdeeld in drie stappen, welke resulteren in drie verschillende soorten verbeteringen. Op de eerste plaats is er de toename van de turbodruk, daarnaast is er de aanpassing van de brandstoftoevoer en tot slot is er de timing van de ontsteking.

De toename van de turbodruk zorgt voor meer lucht in de motor. Zeker in het geval van een benzinemotor is het heel belangrijk dat de verhouding tussen brandstof en lucht zo veel mogelijk wordt geoptimaliseerd. Dit betekent dat de toegevoegde hoeveelheid aan lucht moet worden bijgestaan door een toegevoegde hoeveelheid brandstof. Dit is de tweede aanpassing die uit de tuningbox komt.

Deze twee eerste aanpassingen zijn door ons zo ontwikkeld dat zij elkaar in elke conditie en in het hele RPM-bereik optimaal aanvullen. Vanzelfsprekend is het zeer belangrijk dat er een ongekende mix van kracht en veiligheid ontstaat. Om dit te kunnen garanderen wordt er een zeer uitgebreide testprocedure doorlopen. Uiteindelijk zorgen deze twee wijzigingen voor het laten toenemen van het vermogen van de Volkswagen Arteon.

Dan is er natuurlijk nog de derde aanpassing, welke zich voornamelijk richt op het verbeteren van het rijgevoel. Dit is immers ook belangrijk. Het ontstekingstijdstip wordt aangepast, waardoor er een directere gasrespons wordt gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat het toegevoegde vermogen beter benut kan worden en dit voelt u direct wanneer u het gaspedaal indrukt. De motor reageert direct.

ZIPtuning zorgt voor een optimale veiligheid

Het ontstekingstijdstip is zeer belangrijk. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van de brandstof een belangrijke rol. Uiteindelijk kan het teveel doorvoeren van de timing zorgen voor ernstige, soms onherstelbare, motorschade. Dit moet vanzelfsprekend altijd worden voorkomen. Daarom zijn onze ontwikkelings- en testprocedures van het grootste belang. ZIPtuning kan u hierdoor altijd garanderen dat het tunen van uw Volkswagen Arteon volledig veilig is, ondanks de toename van het vermogen, het koppel en de directere gasrespons. Daarnaast blijft het basisidee achter de OEM-installatie behouden, zodat de emissies en de uitgebreide vermogensafgifte optimaal behouden blijven over het hele RPM-bereik.

Uitgebreide instructies bij de tuningbox

Het is heel eenvoudig om de 2.0 TSI tuningbox te verbinden. Binnen een mum van tijd kan dit worden gerealiseerd. Vervolgens zorgen wij uiteraard voor uitgebreide instructies, zodat u optimaal geïnformeerd bent. Komt u toch voor vraagstukken te staan? Dan kunt u vanzelfsprekend altijd een beroep doen op onze klantenondersteuning.

Diverse andere mogelijkheden

Wij bieden natuurlijk nog veel andere tuning mogelijkheden bij ZIPtuning. Zo kunnen wij ook andere motoren die in de Volkswagen Arteon worden gebruikt voor u tunen, waaronder ook de CommonRail dieselmotoren. Onlangs hebben wij de nieuwste 1.5 TSI, welke is toegepast in enkele VAG-voertuigen, getuned. Deze specifieke aanpassing hebben wij uitgevoerd op een T-Roc, maar er zijn diverse andere modellen waarvoor 1.5Deze specifieke aanpassing hebben wij uitgevoerd op een T-Roc, maar er zijn diverse andere modellen waarvoor 1.5 TSI tuning ook mogelijk is.

ZIPtuning is niet alleen gespecialiseerd in het tunen van Volkswagens. Wij hebben een ruime ervaring in het tunen van de meest uiteenlopende merken en modellen. Onze uitgebreide database bevat een groot aantal voertuinen van de meest gerenommeerde autofabrikanten wereldwijd.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie en advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Vindt u 354 pk voor uw Volkswagen Arteon, of een andere fase 1 tuning, onvoldoende? Dan kunnen wij méér bieden. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden tot fase 2 of fase 3 tuning. Neem ook dan gerust eens contact met ons op.

VW Arteon chiptuning

Gerelateerde berichten