• Bekijk extra vermogen
ZIPtuning introduceert 4x4 testbank van Dynostar

Grote vraag voor vermogensmetingen verrast experts van ZIPtuning

Weten wat je doet. Resultaten meten en zo het verschil maken. Dat doen we bij ZIPtuning. Hiervoor beschikken we nu over onze eigen inpandige 4x4 testbank waarmee we zeer nauwkeurige metingen kunnen verrichten. De allernieuwste testbank van Dynostar. De mooiste, maar vooral de beste. Waarmee metingen betrouwbaar en onomstotelijk worden vastgelegd. Wil jij weten wat jouw wagen in zich heeft? Maak dan nu een afspraak en kom langs. Maar wees gewaarschuwd: er is nu al een wachtlijst!

 

 

 

Onze testbank van Dynostar heeft een verstelbare wielbasis (van 2 tot en met 3,5 meter) en is zodoende geschikt voor twee-, en vierwiel-aangedreven wagens. De rollerbank bootst de omstandigheden op de weg feilloos na en is ook uitermate geschikt voor het probleemloos testen van wagens met ABS, ESP en/of ASR. Speciaal voor jou maakten we een video van onze nieuwe aanwinst. De vuurdoop van de testbank vond plaats met twee zeldzame Mercedessen. De eerste wagen was de Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series; een racemonster pur sang. Een wagen met schrikbarende specs: maar liefst 650 pk en een koppel van meer dan 1.040 Nm werd gemeten. Dit is niet alles want deze wagen heeft een top van 320 km/u en een acceleratie van 3,8 seconden. Check it out! Of ben je meer gecharmeerd van de tweede Mercedes-Benz die we op onze testbank mochten meten? Wat dacht je van een Mercedes-Benz SLR McLaren die we hebben laten brullen? Maar liefst 620 pk en 790 Nm koppel. Ook de McLaren is te zien in de video op deze pagina!

 

 

Hoe werkt een testbank?

Om te weten wat het effect is van een tuning maak je gebruik van een testbank. Hiermee meet je de resultaten en zet je deze af tegen de beginwaarden. Hierbij meten we het vermogen en koppel aan de wielen en voeren we een verliesmeting uit om zo het koppel en vermogen van de motor te berekenen. Nieuwsgierig hoe een testbank verder werkt? Lees verder in het artikel. 'Hoe werkt een testbank?'

 


Wat meten we zoal?

Onze tuningexperts kunnen via de aangesloten test- en diagnoseapparatuur niet alleen storingen lokaliseren, maar ook hoge kwaliteit tuningresultaten garanderen. Met de testbank kunnen we een hele hoop zaken blootleggen. We noemen er graag een paar:

 

Statisch testen: deze test stelt ons in staat om, bij een specifiek aantal toeren, of bij een specifieke belasting, storingen te lokaliseren en te verhelpen. Ook kunnen we wagens met een vrij-programmeerbare ECU hiermee optimaal afstellen.

Dynamisch testen: we bootsen de omstandigheden op de weg volledig na en kunnen zo het aantal pk's en Nm's van een auto vastellen.

Diagnose stellen: door middel van diverse sensoren kunnen we o.a. de lambda-waarde, turbodruk en de in- en uitlaattemperatuur meten. Storingen zijn met normale diagnoseapparatuur niet altijd te traceren. Door elektronica en sensoren op onze testbank door te meten, kunnen we deze storingen wel opsporen.

 

Testbankdagen

Autoclubs, verenigingen of liefhebbers die samen auto’s willen laten testen? Het kan allemaal. ZIPtuning biedt compleet verzorgde testdagen inclusief lunch, koffie en thee. Informeer naar de mogelijkheden!

 


Kosten

De kosten van de meting is afhankelijk van hetgeen er zoal gemeten, c.q. aangepast dient te worden. De basismeting begint bij 125 euro. Uiteraard is het voor raceteams of bedrijven die een auto optimaal willen afstellen ook mogelijk om onze testbank af te huren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, of kijk hier op onze website voor meer informatie.

 

Nu een afspraak maken? Neem dan nu contact met ons op:

 

VRAAG INFORMATIE AAN

Bel gerust als je nog vragen hebt naar 0528-262912
Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag, van 9 tot 18 uur.
 
 
 
Pas op! Er is nu al een wachtlijst!