• Bekijk extra vermogen

Chiptuning op maat met TÜV certificering en motorgarantie

Chiptuning op maat

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het afstellen van een motor voor betere prestaties. In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer. Deze computer stuurt de motor aan en wordt het motormanagement of de ECU (Electronic Control Unit) genoemd. Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en inspuithoeveelheid. Door de software aan te passen stellen we de motor anders af. Indien mogelijk verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer van je auto.
 

Opnieuw afstellen van de motor

De autofabrikant heeft standaard de motoren op een bepaalde waarden afgesteld. Aan de hand van technische gegevens van de motor (turbo, brandstofpomp en aandrijflijn) bepalen wij nieuwe instellingen. Wij willen op een veilige manier eruit halen wat erin zit. Wanneer wij de motor tunen dan is een verbeterde drivability bij ons net zo belangrijk als het verhogen van vermogen en koppel.


 

Chiptuning ZIPtuning

Waarom tunen fabrikanten niet?

Fabrikanten leveren motoren in diverse modellen. De motoren worden zo gepositioneerd dat ze passen in het productaanbod. Uit kostenoogpunt wordt één motorblok dan ook in diverse vermogensuitvoeringen geleverd. Hierdoor ontstaan er marges die wij benutten.

 

Tunen is een vak

Alle motoren zijn tegenwoordig van een geavanceerde inspuittechniek voorzien. Bij dieselmotoren wordt de laatste jaren meer gebruik gemaakt van common rail techniek met pïezo injectoren en bij benzinemotoren zien we steeds vaker een direct inspuiting. Veel kennis en ervaring is dan ook noodzakelijk voor tunen. Zoals je hier over ons kan lezen beschikken wij over een team dat al jaren in het vak zit. Hierdoor weten we wat we op een veilige manier uit je auto kunnen halen.

 

 

Een optimale verhouding van het lucht/brandstofmengselAir Fuel Ratio

Bij chiptuning past ons team diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Door iets meer lucht toe te voeren en meer brandstof in te spuiten levert je motor meer vermogen. Het is dan wel van belang dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft. Hier besteden wij dan ook ruim aandacht aan.

 

Een optimaal brandstofmengsel komt de levensduur ten goede en zorgt voor minder vervuiling. Een te rijk mengsel geeft een hoger verbruik en meer vervuiling. Een arm mengsel heeft een hogere motortemperatuur en het niet goed oppakken als gevolg.

 

Bijkomstigheid van onze chiptuning is dat je auto zuiniger rijdt doordat de motor minder toeren hoeft te maken en er geen brandstof verloren gaat. Brandstofbesparing is een bijproduct en helaas niet altijd te garanderen. Ook speelt uw rijstijl hier een grote rol in. Daarnaast beschik je over meer koppel zodat je eerder in een hogere versnelling kunt rijden. 

 

 

Tuningen volgens de allerhoogste eisen van TÜV

Onze organisatie is TÜV ISO:9001 gecertificeerd en op verzoek leveren wij alle tuningen met TÜV certificering. De CO2 en verbruiksmeting in een ECE-cyclus blijven bij ons dan ook minimaal gelijk.

Bij de chiptuningen die wij ontwikkelen houden wij de emissiewaarden onder controle. De motor stellen we zó af dat de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik minimaal gelijk blijven. Daarbij bootsen wij op onze testbank een ECE-cyclus na met een uitlaatgasanalyse. Voor auto’s in een voordelig belastingtarief is een uitlaatgasanalyse belangrijk om aan de normen van de overheid te blijven voldoen. Tuningen van ZIPtuning verzekeren je van nog meer rijplezier!

 

Chiptuning methodes

Aangezien niet elk motormanagementsysteem programmeerbaar is hebben we twee tuningsmogelijkheden ontwikkeld om alle motoren van een verbeterde afstelling te voorzien. Zo halen we ook uit jouw auto het allerbeste. Beide methodes staan garant voor een tuning van topkwaliteit.

 

Softwarematige Chiptuning ZIPtuning

1. Programmeren van het originele motormanagement (softwarematige chiptuning)

De software van het originele motormanagementsysteem lezen wij uit via diagnose of direct op de ECU (debugging mode). Vervolgens herschrijven wij de software en plaatsen wij deze terug. Met deze methode is het voordeel dat wij alle waarden kunnen beïnvloeden. Zelfs waarden die niet essentieel zijn voor chiptuning.

 

Geen Powerbox

Een powerbox manipuleert alleen de raildruksensor of luchtmassameter en past de inspuitregeling niet aan. Het brandstofmengsel is hierdoor niet optimaal en verhoogd de raildruk waardoor de levensduur afneemt en er meer schadelijke gassen vrijkomen. Powerboxen geven wel iets van resultaat maar hebben nooit een correcte lucht/brandstofmengsel verhouding. Vaak geven ze problemen en zijn ze inferieur aan de softwarematige tuning.

 


2. Programmering van een vrij programmeerbare ECU

Bij het programmeren van een vrij programmeerbare ECU vervangen wij het originele motormanagementsysteem door een vrijprogrammeerbare ECU. Op deze manier passen wij de prestaties van je auto aan naar eigen wens. Deze methode van chiptunen biedt veel meer mogelijkheden bij het plaatsen van een andere turbo of grotere injectoren. Motormanagementsystemen van AEM, Vipec, Autronic, Hondata en Haltech gebruiken wij. De Mitsubishi EVO IX, Nissan 350Z en Hyundai Genesis zijn voorbeelden die via deze weg af te stellen zijn. Programmering van een vrij programmeerbare ECU gebruiken wij voor race- en rallydoeleinden maar er zijn enkele auto’s waarbij dit de enige mogelijkheid tot tuning is.


Tuning detectie

De fabrikant heeft bij sommige nieuwe modellen tuningsdetectie aan de ECU toegevoegd. Als een getunede auto bij bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt aan diagnoseapparatuur gesloten wordt dan kan de fabriek op de hoogte gesteld worden van de chiptuning en kan de garantie vervallen.De ZIPtuning methode

Een chiptuning ontwikkelen voor een nieuw type motor kan weken in beslag nemen. Het opnieuw afstellen van jouw auto duurt vervolgens minimaal 2 uur. Graag leggen we je uit wat we precies doen om je met een tevreden gevoel de weg op te sturen. Daarnaast kan je hier meer lezen over ons. Wat onze missie is en wat er zo uniek is aan ZIPtuning.

 

Fase 1 Ontwikkeling: 

Technisch onderzoek

Ontwikkeling Chiptuning ZIPtuning

Wanneer er een nieuwe motor of model uitkomt doen wij eerst technische onderzoek naar de motor en de aandrijflijn. Voor ons is het belangrijk om te weten wat de karakteristieken zijn van de turbo en het inspuitsysteem. Daarna lezen wij een motor van het desbetreffende type uit en bekijken wij hoe de beveiliging omzeild kan worden. De originele software bestuderen wij en analyseren wij volledig. Hierbij analyseren wij de kenvelden die voor ons van belang zijn. Zo weten we waar de inspuitregeling, snelheidsbegrenzing, turbodruk en koppelbegrenzing wordt bepaald. In sommige gevallen is het tunen van bepaalde (atmosferische) motoren het niet waard. Hier zijn wij altijd heel eerlijk in aangezien we een goed resultaat willen verzekeren.


Testen

Zodra wij een auto met nieuwe motor ter beschikking hebben gaan we het voertuig in originele staat testen met diagnose apparatuur en een vermogensmeting op de testbank. De gevraagde waarden van de ECU vergelijken wij dan met de gegeven waarden. 


Optimaliseren

Na het testen gaat ons team aan de slag en stellen wij de motor opnieuw af. Met diagnose apparatuur kalibreren wij onze aanpassingen, waardoor we een optimale verhouding van lucht/brandstofmengsel garanderen. Bij benzinemotoren spreken we ook wel van de 'Lambda' waarden. De ontwikkelde tuning is afgesteld op dagelijks gebruik en we behouden altijd een veilige marge. De motor wordt niet maximaal belast. Het gehele ontwikkelingsproces kan weken in beslag nemen.


Research & Development

Naast het ontwikkelen van chiptuning doen wij meer. Zo ontwikkelen wij met Injen nieuwe intake systemen en maken wij intercoolers en superchargers voor diverse auto’s op maat.
 

 

Tuning op de testbank bij ZIPtuning

Fase 2 ‘Productie’fase:

Tuning op de testbank

De tuning software van je auto ontwikkelen onze ingenieurs op een Superflow (ZIPtuning Gent) en Dynocom (ZIPtuning Houten) vierwiel testbank. Alle vier de wielen draaien voor een correcte meting. De koeling van de motor is voor een reeële meting variabel te regelen. Met diagnose apparatuur kalibreren wij de gevraagde en geleverde waarden van de turbo en het inspuitsysteem. Terwijl de ingenieurs de software optimaliseren, houden wij op de testbank de injectie, inspuithoeveelheid, brandstofmengsel, turbodruk en in- en uitlaattemperatuur nauwkeurig in de gaten.

Nadat een afspraak is gemaakt treffen wij voorbereidingen zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten. Wanneer je auto binnen is stellen wij eerst diagnose. Hierbij controleren wij bij oudere auto's de staat van de motor en altijd op foutcodes. Indien nodig maken wij een testrit waarin wij de motorloop onderzoeken. Vervolgens lezen wij de software uit de ECU van je auto en passen wij het op maat aan. Dit doen wij aan de hand van de door ons ontwikkelde programmering.

Optioneel controleren wij het vermogen op de testbank. Een testrit maken wij altijd waarbij wij kijken of de lucht/brandstofmengsel verhouding goed is afgesteld. Het tunen van je auto duurt minimaal 2 uur  (gemiddeld 2 - 3 uur). Individuele aanpassingen, bijvoorbeeld voor racedoeleinden, zijn uiteraard ook mogelijk en tevens is het mogelijk het maximale uit een motor te halen. Hiervoor gelden echter andere prijzen en geven wij geen garanties.


Passie voor tuning

Passie voor het vak en een professionele aanpak zorgen ervoor dat we je een degelijke en duurzame autotuning leveren. Om onze kwaliteit kracht bij te zetten, geven wij garantie op onze software en bieden wij een aanvullende softwaregarantie.
 

Na de tuning hoef je je auto niet in te rijden. Dat is een broodje aap verhaal dat sommige tuners je vertellen om eventuele teleurstelling uit te stellen. Daar houden wij niet van. Wij streven naar 100% tevredenheid. Uiteraard blijft het wel verstandig om je motor netjes warm te rijden en na een snelle rit af te laten koelen. Dat verandert na tuning niet.
 

Wanneer je onverhoopt niet tevreden mocht zijn over de chiptuning, kan je altijd contact opnemen met de ZIPtuning klantenservice. We kunnen dan een afspraak maken om de tuning verder op je specifieke wensen aan te passen. Dus vraag vandaag nog een offerte aan en kijk wat jouw auto beter kan presteren!

 

Gerelateerde Tuning Artikelen

ZIPtuning brengt McLarens naar een hoger niveau

ZIPtuning brengt McLarens naar een hoger niveau

To the next level: Hyper Car Development

Getunde BMW M135i doet je hart nog sneller kloppen

Getunde BMW M135i doet je hart nog sneller kloppen

Wreed: bijna 370 pk en dik 530 Nm

Ford Focus 2.5 ST na tuning ware oranje snelheidsduivel

Ford Focus 2.5 ST na tuning ware oranje snelheidsduivel

Snelle wagen heeft nog veel meer potentie

Audi TT RS herbergt monsterlijke krachten

Audi TT RS herbergt monsterlijke krachten

Sportwagen van Audi is na tuning nog veel sneller

Renault Trafic 1.6 DCI biedt veel meer dan 90 pk

Renault Trafic 1.6 DCI biedt veel meer dan 90 pk

Tuning geeft Trafic veel meer karakter

ZIPtuning tuned Mercedes-Benz GLE 63 AMG S

ZIPtuning tuned Mercedes-Benz GLE 63 AMG S

Superbolide verborgen in deze SUV

Tuning BMW 3 GT brengt pittig comfort

Tuning BMW 3 GT brengt pittig comfort

Comfortabel rijgenot met een bite

Goede tuningresultaten met campers

Goede tuningresultaten met campers

Meer vakantieplezier met krachtiger camper

Chiptuning Alpina D3 E90

Chiptuning Alpina D3 E90

Mijn Alpina gaat als een kogel!

BMW M Performance kan nog pittiger

BMW M Performance kan nog pittiger

M Performance en tuning brengen BMW in extase

Performance van de Audi RS modellen kan nog beter

Performance van de Audi RS modellen kan nog beter

Audi + Tuning = Viel Spaß

Sportmodellen Mercedes monsterlijk pittig na tuning

Sportmodellen Mercedes monsterlijk pittig na tuning

AMG Performance van Mercedes-Benz verder omhooggestuwd

Volkswagen Golf VI 1.4 TSI 122 pk na tuning

Volkswagen Golf VI 1.4 TSI 122 pk na tuning

Geweldig verslavend!

Mercedes-Benz C 180 CDI na chiptuning

Mercedes-Benz C 180 CDI na chiptuning

Super-Zakenauto van het jaar 2016

Renault Clio 1.5 DCI 90 pk Chiptuning

Renault Clio 1.5 DCI 90 pk Chiptuning

Verleidelijke Française heeft verborgen kracht

Abarth 500 1.4 Tjet met tuning van 135 naar 177 paardenkrachten

Abarth 500 1.4 Tjet met tuning van 135 naar 177 paardenkrachten

Legende wordt brullend brutaal

Tuning van Volkswagen Golf GTE 204 Pk

Tuning van Volkswagen Golf GTE 204 Pk

GTE Plug-in hybride kan nog pittiger

Veel extra pit na tuning Mercedes A 180

Veel extra pit na tuning Mercedes A 180

Meer rijplezier voor een aantrekkelijke prijs

Tuning Peugeot 508 vergroot rijplezier immens

Tuning Peugeot 508 vergroot rijplezier immens

Stijlvol raffinement rijdt na tuning nog lekkerder

BMW M5 4.4T met 560 pk heeft nog volop reserve

BMW M5 4.4T met 560 pk heeft nog volop reserve

Immens brute kracht in BMW M5 na tuning

Chiptuning Ferrari Challenge

Chiptuning Ferrari Challenge

Extra power voor de Ferrari 458 Challenge

Chiptuning Opel Astra 1.4 Turbo 140 pk

Chiptuning Opel Astra 1.4 Turbo 140 pk

Gouwe ouwe na tuning weer helemaal bij de tijd

Chiptuning Audi RS6 Avant

Chiptuning Audi RS6 Avant

Gespierde patser boordevol kracht

Hybride Porsche nog pittiger na chiptuning

Hybride Porsche nog pittiger na chiptuning

ZIPtuning neemt Porsche Panamera 3.0i E-Hybrid S onder handen

BMW 116i razendsnel met chiptuning van ZIP

BMW 116i razendsnel met chiptuning van ZIP

Fantastisch rijplezier met de 116i na tuning

ZIPtuning helemaal weg van de Gumball 3000

ZIPtuning helemaal weg van de Gumball 3000

BMW Z4 grote eyecatcher mede dankzij ZIPtuning

Chiptuning Fiat Ducato 1.3 Multijet 130 pk

Chiptuning Fiat Ducato 1.3 Multijet 130 pk

Mens erger je niet met getunde Fiat Ducato

Chiptuning Peugeot 308 1.6 THP 125 pk

Chiptuning Peugeot 308 1.6 THP 125 pk

Een rigoureuze metamorfose voor de compacte middenklasser.

Chiptuning Volkswagen Golf VII GTD

Chiptuning Volkswagen Golf VII GTD

Volkswagen Golf VII 2.0 TDI GTD nu nog krachtiger!

Chiptuning Land Rover Freelander II 2.2 TD4

Chiptuning Land Rover Freelander II 2.2 TD4

De kleine krachtpatser van Land Rover.

Chiptuning Audi S8 4.0 TFSI

Chiptuning Audi S8 4.0 TFSI

Het topsegment nu nog beter.

Chiptuning Volkswagen Passat CC 1.8 TFSI

Chiptuning Volkswagen Passat CC 1.8 TFSI

Een razendsnelle zakenman met stijl.

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 pk

Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 pk

Onvoorstelbare tuning van dit ijzersterke werkpaard

Land Rover Range Rover Evoque 2.2 SD4 190 pk chiptuning

Land Rover Range Rover Evoque 2.2 SD4 190 pk chiptuning

Het kleine broertje van...

Chiptuning BMW M3

Chiptuning BMW M3

De kers op de taart

Chiptuning Peugeot 107 1.0 68 pk

Chiptuning Peugeot 107 1.0 68 pk

De kleine trots van Peugeot

De Audi A3 1.8 TFSI van ZIP is een GTI killer

De Audi A3 1.8 TFSI van ZIP is een GTI killer

“Na de tuning rijd je in een monster!”

Chiptuning Mercedes Benz Vito 120 CDI

Chiptuning Mercedes Benz Vito 120 CDI

Een pittige stenensjouwer met een monsterlijk hoog koppel

Serieuze diesel tuning voor de Passat

Serieuze diesel tuning voor de Passat

ZIPtuning pakt de motor op verschillende punten aan.

Spaanse pepers voor de Seat Leon 1.9 TDI

Spaanse pepers voor de Seat Leon 1.9 TDI

Verbluffend resultaat, chiptuning van een 1.9 TDI.

Chip Tuning Volvo T4

Chip Tuning Volvo T4

VolvoT4 Chiptuning nu beschikbaar!

Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCi

Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCi

Bliksemsnel kilometers vreten

Chiptuning voor Camper en Caravantrekker

Chiptuning voor Camper en Caravantrekker

Gemakkelijker de berg op met jouw caravan of camper?

Chip Tuning Audi S5

Chip Tuning Audi S5

Meer power voor de Audi S5.

Chip Tuning BMW 520d EDE vs 525d

Chip Tuning BMW 520d EDE vs 525d

Meer dan 5.000 euro voordeel op een BMW 525d!

Chiptunen BMW X3 xDrive28i

Chiptunen BMW X3 xDrive28i

BMW X3, het kleine broertje van de X5.

Ontvang GRATIS meer informatie

Garantie

  • TÜV & ISO 9001 certificaat
  • Voldoet aan de emissienormen ECE-cyclus
  • Aangesloten bij de RAI en de ETO
  • Aanvullende garantie mogelijk
     
       

Rijervaringen

van Kleef

Begin 2011 mijn Skoda Yeti 1,4 TSI handgeschakeld, laten tunen van 122 PK naar 146 en van 200 Nm naar 238 Nm. Een veel soepeler rijdende auto was het resultaat. na 170.000 km en 6 jaar probleemloos te hebben gereden in mei 2017 een van de laatste Yeti's gekocht, n.l. een 1,4 TSI DSG7 Drive. Eind juli deze motor laten tunen. Wederom bij Zip-tuning. Van 125 PK naar 147 ...