• Bekijk extra vermogen

Resultaten meten maakt het verschil bij ZIPtuning!


Weten wat je doet. Resultaten meten en zo het verschil maken. Dat doen we bij ZIPtuning. Hiervoor beschikken we over onze eigen inpandige 4x4 testbank waarmee we zeer nauwkeurige metingen kunnen verrichten. Betrouwbaar en onomstotelijk vastgelegd. Professioneel, zoals je van je tuningexpert mag verwachten.


Onze testbank heeft een verstelbare wielbasis (van 2 tot en met 3,5 meter) en is zodoende geschikt voor twee-, en vierwiel-aangedreven wagens. De rollerbank bootst de omstandigheden op de weg feilloos na en is ook uitermate geschikt voor het probleemloos testen van wagens met ABS, ESP en/of ASR.


Datalogging TestbankDiagnose TestbankTestbankmeting ZIPtuning
 

Hoe werkt een testbank?

Om te weten wat het effect is van een tuning maak je gebruik van een testbank. Hiermee meet je de resultaten en zet je deze af tegen de beginwaarden. Hierbij meten we het vermogen en koppel aan de wielen en voeren we een verliesmeting uit om zo het koppel en vermogen van de motor te berekenen. Nieuwsgierig hoe een testbank verder werkt? Lees verder in het artikel. 'Hoe werkt een testbank?'Wat mag je van ons verwachten?

Onze tuningexperts kunnen via de aangesloten test- en diagnoseapparatuur niet alleen storingen lokaliseren, maar ook hoge kwaliteit tuningresultaten garanderen. Met de testbank kunnen we een hele hoop zaken blootleggen. We noemen er graag een paar:


Statisch testen: deze test stelt ons in staat om, bij een specifiek aantal toeren, of bij een specifieke belasting, storingen te lokaliseren en te verhelpen. Ook kunnen we wagens met een vrij-programmeerbare ECU hiermee optimaal afstellen.

Dynamisch testen: we bootsen de omstandigheden op de weg volledig na en kunnen zo het aantal pk's en Nm's van een auto vastellen. 

Wiel- en krukasvermogen: onze testbank meet het wielvermogen en hieruit wordt het krukasvermogen berekend.

Diagnose stellen: door middel van diverse sensoren kunnen we o.a. de lambda-waarde, turbodruk en de in- en uitlaattemperatuur meten. Storingen zijn met normale diagnoseapparatuur niet altijd te traceren. Door elektronica en sensoren op onze testbank door te meten, kunnen we deze storingen opsporen.
 


Ford Fiesta 1.0 Ecoboost TuningZIPtuning DynosheetVolkswagen Golf Vermogensmeting

 

Wat kost het?

De kosten van de meting is afhankelijk van hetgeen er zoal gemeten, c.q. aangepast dient te worden. De basismeting begint bij 125 euro. Uiteraard is het voor raceteams of bedrijven die een auto optimaal willen afstellen ook mogelijk om onze testbank af te huren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, of kijk hier op onze website voor meer informatie.


 

Testbankdagen voor liefhebbers

Autoclubs, verenigingen of liefhebbers die samen auto’s willen laten testen? Het kan allemaal. ZIPtuning biedt compleet verzorgde testdagen tegen een gereduceerd tarief. Inclusief lunch, koffie en thee.

Nu een afspraak maken? Neem dan nu contact met ons op:

 

VRAAG INFORMATIE AAN

Bel gerust als je nog vragen hebt naar 088 – 116 77 77.

Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag, van 9 tot 18 uur. 

Testbank Video's

 

 


Bekijk al onze video's op YouTube.