• Bekijk extra vermogen

Oplossing voor EGR problemen


Geeft het EGR (Exhaust Gas Recirculation) systeem van jouw dieselauto ook veel problemen? De EGR klep raakt vaak vervuilt met uitlaatroet en veel berijders ondervinden hier motorproblemen van.

Emissie vs LambdaEen EGR klep zorgt ervoor dat de uitlaatgastemperatuur omlaag gaat waardoor tevens de uitstoot van stikstofdioxide (NOx) wordt verminderd, zie figuur 1. Hierbij wordt een deel van de uitlaatgassen door de EGR opnieuw de motor ingeblazen waardoor zowel bij diesel- als bij benzinemotoren de verbrandingstemperatuur lager zal zijn. Dit is in eerste instantie een goede oplossing om het milieu te sparen, maar dit brengt wel nadelen met zich mee voor de EGR klep.

Het is namelijk zo dat uitlaatgassen die terug in de motor worden geblazen roet achterlaten in de EGR en in het inlaatspruitstuk, wat op lange termijn schadelijk kan zijn voor de auto. Op momenten dat je veel gas geeft, en de motor dus veel schone zuurstof nodig heeft, worden er dan nog steeds uitlaatgassen de motor ingestuurd. Dit zorgt niet alleen voor een zwarte rookpluim uit de uitlaat, maar dit kan ook leiden tot foutmeldingen in het motormanagementsysteem, een afslaande motor en in een stationair moeizaam draaiende motor. Wanneer de elektronisch gestuurde EGR klep niet goed sluit of reageert dan zal de NOx-emissie fors toenemen. Dit resulteert bij veel voertuigen in een afname van het vermogen.

 

De storingen van falende EGR kleppen uiten zich in:

- Storingslampjes branden op het dashbord
- Beperkt vermogen
- Hoog verbruik
- Stotterende motoren
- Onregelmatige vermogensopbouw
- Vervuiling van andere motor-componenten zoals de wervelkleppen van de inlaat

 

Reinigingsmethode

Voordat we starten met het reinigingsproces controleren wij de wagen op foutcodes, controleren wij het oliepeil van de motorolie en het koelsysteem. Wanneer alle controles plaats hebben gevonden starten we met de reiniging waarbij we diverse vloeistoffen en speciaal ontwikkeld apparatuur gebruiken. Na reiniging is het volledige inlaatsysteem met inbegrip van de collector, EGR klep en swirlkleppen gereinigd.

 

Voordeel van EGR klep reiniging?

Het is voor ons mogelijk om de koolafzettingen aan de binnenkant van de EGR klep te verwijderen zodat een minder goed accelerende motor of een stationair slecht lopende motor weer soepel gaat draaien. Jouw auto zal na onze reiniging dus weer beter rijden. Om de EGR klep in zo'n goed mogelijke conditie te houden raden wij aan om de klep tijdens iedere onderhoudsbeurt te reinigen. Reiniging van de EGR klep is een preventieve oplossing.

Nadat de EGR klep gereinigd is, raden wij aan om ieder jaar gebruik te maken van een brandstofadditief. Door hiervan gebruik te maken, zorg je dat de interne onderdelen van de auto zo schoon mogelijk blijven.

 

Wat kost het reinigen van de EGR klep en waar kan dit?

Reiniging van de EGR klep is alleen mogelijk voor dieselauto's. Om de EGR klep te reinigen is het nodig dat je met de auto bij onze vestiging langskomt. Het reinigen van een EGR klep is niet eenvoudig gedaan. Vandaar dat wij de wagen minimaal een halve dag nodig hebben.

Let op: een zwaar vervuilde of kapotte klep zal moeten worden vervangen. Dit is op voorhand niet te bepalen.

 

Wil jij motorproblemen voorkomen door te veel roetaanslag? Voorkomen dat de gehele EGR klep vervangen moet worden? 


Reinig dan nu de EGR klep van jouw auto!

 

Druk op de onderstaande knop en vraag meer informatie aan! 

Informatie EGR Reinigen Aanvragen

Bel gerust als je nog vragen hebt naar één van de dealers het dichtst bij jou in de buurt.