close
loader

Ford Focus 1.6 TDCi 109 pk (2004-2008)

Fotogallerij

Waarom ZIPtuning?

 • 80.000 tevreden klanten
 • Tuning op maat
 • Eigen research & ontwikkeling
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid
 • 2 jaar motorgarantie
 • 3 jaar software garantie

Garantie ZIPtuning


Stage 1
Rijervaringen 6
Selecteer hier uw gewenste type tuning
Standaard
ZIP
Vermogen
80 kw / 109 pk
101 kw / 138 pk
Koppel (trekkracht)
240 Nm
313 Nm
Topsnelheid
188 km/h
VRAAG INFO AAN
Acceleratie
+/- 10.9 sec.
VRAAG INFO AAN
Wenst u afwijkende vermogenswinsten? Selecteer dan hiernaast het gewenste percentage.
 

390,-

Betaling in termijnen mogelijk

Doe nu een informatie aanvraag en maak kans op een racecursus in Lapland!

Uitleg Tuning Stages

Met chiptuning wordt de motor van je auto opnieuw afgesteld. Dit wordt bereikt door het aanpassen van de software in het motormanagement. Een verbrandingsmotor is afhankelijk van 3 factoren, lucht, brandstof en ontsteking. Wij zorgen voor de ideale verhoudingen. Optimale luchtvulling, optimale vulling, verneveling van brandstof en bij benzine motoren een optimaal ontstekingsmoment. Daarnaast zijn veel motoren onnodig elektronisch begrensd. Wij laten jouw motor weer vrij. Een op maat geoptimaliseerde afstelling laat je auto beter presteren.

 • Motorgarantie tot 2 jaar vanaf eerste inschrijvingsdatum en tot maximaal 100.000 km
 • Garantie op software 3 jaar
 • Vertrouwde ZIPtuning kwaliteit
 • Ontwikkeld op de testbank ondersteund door OBD diagnosetools, AFR metingen en 4 gassentest
 • De tuning blijft ruim binnen de marge van wat jouw standaard onderdelen kunnen verduren

Standaard
ZIP
Vermogen
80 kw / 109 pk
96 kw / 131 pk
Koppel (trekkracht)
240 Nm
290 Nm
Topsnelheid
188 km/h
VRAAG INFO AAN
Acceleratie
+/- 10.9 sec.
VRAAG INFO AAN

677,-

Doe nu een informatie aanvraag en maak kans op een racecursus in Lapland!

Uitleg Tuning Stages

Met de externe ECU wordt de motor van je auto opnieuw afgesteld. Deze additieve module krijgt op maat gemaakt tuningsoftware en neemt de essentiële taken van het originele motormanagement over. Een verbrandingsmotor is afhankelijk van 3 factoren, lucht, brandstof en ontsteking. Wij zorgen voor de ideale verhoudingen. Optimale luchtvulling, optimale vulling en verneveling van brandstof en bij benzine motoren een optimaal ontstekingsmoment. Daarnaast zijn veel motoren onnodig elektronisch begrensd. Wij laten jouw motor weer vrij. Een op maat geoptimaliseerde afstelling laat je auto beter presteren.

 • Niet te detecteren door dealer diagnose apparatuur, jouw fabrieksgarantie vervalt daardoor niet
 • Motorgarantie tot 2 jaar vanaf eerste inschrijvingsdatum en tot maximaal 100.000 km
 • Garantie op software 3 jaar
 • Niet overschrijfbaar door software updates
 • Vertrouwde ZIPtuning kwaliteit
 • Ontwikkeld op de testbank ondersteund door OBD diagnosetools, AFR metingen en 4 gassentest
 • De tuning blijft ruim binnen de marge van wat jouw standaard onderdelen kunnen verduren

5/5
De eerste 400 km rustig aan gereden zoals mij werd aangeraden. En na die 400 km toch wat benieuwd wat het verschil zou zijn. En inderdaad het verschil is goed merkbaar, zeker in tweede en derde versnelling. met de 31 pk en 70nm meer koppel is dit echt een aanrader. Het verbruik is intussen ook van 5.7 naar 5.1 gezakt. Ook de service is er uitstekend, als je een vraag hebt voor deze professioneel beantwoord. een aanrader !
4/5
Toen ik de Ford kocht twijfelde ik al aan het vermogen en het koppel van deze Ford Focus. 109 pk was toch wel minder dan ik had. Had ik wel genoeg trekkracht met name voor het trekken van mijn caravan? De vorige auto (alfa 147 JTD) had een prima trekkacht en een prima koppel. Het viel inderdaad tegen. Veel minder vermogen dan de Alfa en minder soepel. Ik was steeds aan het terugschakelen en het oppakken bij een laag toerental was echt slecht. Bij het normaal gebruik heeft de Ford vermogen voldoende maar toen de caravan er een maal achter hing viel het dus dik tegen. Door de goede recensie s heb ik voor zip tuning gekozen en ben dik tevreden. Het vermogen en koppel zijn flink gestegen, nu 140 pk en 310Nm. De Ford trekt de caravan nu prima.Ook voor het normale (woonwerk) verkeer is het heerlijk rijden.
/5
Samen met 5 vrienden hebben wij onze auto`s bij Ziptunning aangemeld om net dat beetje extra gegeven aan onze motoren, een echte super ervaring rijden is nu na de plaatsing van de chip pas echt een feest. Zelf miste ik de trekkracht zoals vooraf al stondbeschreven zou die enorm toenemen en idd je merkte gelijk een enorm groot verschil. Namens mij en m`n vrienden bedanken we Ziptunning voor hun proffesionele vakamanschap en goede service en koffie :). Gr. Edwin
5/5
Ik heb op 06 02 2009 een focus 16 tdci aangekocht en heb die een maand nadien op 06 03 2009 ziptunning laten doen in Evergem nu zijn we een maand later in april en moet zeggen het resultaat is verwonderlijk de trekkracht is geweldeg gestegen en de prestaties zijn enorm zeker NIET schadelijk voor de wagen het verbruik komt van 6.2liter en staat voor het moment op 5.7 liter autostrade en landwegen door elkaar ik heb lang getwijfeld voor het te doen maar het is echt waar een echte aanrader NB de ontvangst was dik in orde een potje koffie en op drie kwartier was de klus geklaard wel de eerste 300 km het rustig aan doen en dan gelijdelijk wat op drijven zo heb ik het gedaan ik kan wel aannemen dat je twijfelt over het bedrag eventueel maar het is ZEKER zijn geld waard ZEKER DOEN EEN AANRADER Groetjes Marc
4/5
Nu ongeveer een maand nadat mijn auto door ziptuning onderhanden werd genomen kan ik maar 1 ding zeggen: FANTASTISCH hij trekt als nooit tevoren ( vooral onderin veel meer trekkracht) en is ook nog eens 0,5 ltr/100 km zuiniger geworden.Ondanks mijn redelijk sportieve rijstijl is het verbruik nu gedaald naar 5,5 ltr/100 km gemiddeld. Uitspraak van een collega die niet wist dat de auto getuned was en er een stukje mee ging rijden: Wat voor een raket heb jij gekocht ? en hij wou dus ook niet geloven dat het hier "slechts" om een 1,6 TDCI ging. Al met al zeer tevreden.
/5
Op Dinsdag 30-september was het zover. Mijn Ford Focus werd getuned door de jongens van Ziptuning. Na een hartelijk ontvangst gingen ze snel aan de slag. Na 1,5 uur waren ze klaar en het resultaat mag er wezen. De auto trekt in alle versnellingen echt super door. Waar ik soms terug moest schakelen naar de 3e versnelling om bijvoorbeeld een bergje op te gaan kan ik hem nu in z'n 4 laten staan. Het heeft mijn verwachtingen echt overtroffen zo'n performance verbetering had ik niet verwacht. ZIPTUNING BEDANKT !!!!!