Standaard Ziptuning
Vermogen 80 kw / 109 pk 101 kw / 138 pk
Koppel (trekkracht) 240 Nm 313 Nm
Topsnelheid 188 km/h ONTVANG INFO
Acceleratie +/- 10.9 sec. ONTVANG INFO
Wenst u afwijkende vermogenswinsten? Selecteer dan hiernaast het gewenste percentage.  

5/5

De eerste 400 km rustig aan gereden zoals mij werd aangeraden. En na die 400 km toch wat benieuwd wat het verschil zou zijn. En inderdaad het verschil is goed merkbaar, zeker in tweede en derde versnelling. met de 31 pk en 70nm meer koppel is dit echt een aanrader. Het verbruik is intussen ook van 5.7 naar 5.1 gezakt. Ook de service is er uitstekend, als je een vraag hebt voor deze professioneel beantwoord. een aanrader !

4/5

Toen ik de Ford kocht twijfelde ik al aan het vermogen en het koppel van deze Ford Focus. 109 pk was toch wel minder dan ik had. Had ik wel genoeg trekkracht met name voor het trekken van mijn caravan? De vorige auto (alfa 147 JTD) had een prima trekkacht en een prima koppel. Het viel inderdaad tegen. Veel minder vermogen dan de Alfa en minder soepel. Ik was steeds aan het terugschakelen en het oppakken bij een laag toerental was echt slecht. Bij het normaal gebruik heeft de Ford vermogen voldoende maar toen de caravan er een maal achter hing viel het dus dik tegen. Door de goede recensie s heb ik voor zip tuning gekozen en ben dik tevreden. Het vermogen en koppel zijn flink gestegen, nu 140 pk en 310Nm. De Ford trekt de caravan nu prima.Ook voor het normale (woonwerk) verkeer is het heerlijk rijden.

/5

Samen met 5 vrienden hebben wij onze auto`s bij Ziptunning aangemeld om net dat beetje extra gegeven aan onze motoren, een echte super ervaring rijden is nu na de plaatsing van de chip pas echt een feest. Zelf miste ik de trekkracht zoals vooraf al stondbeschreven zou die enorm toenemen en idd je merkte gelijk een enorm groot verschil. Namens mij en m`n vrienden bedanken we Ziptunning voor hun proffesionele vakamanschap en goede service en koffie :). Gr. Edwin

5/5

Ik heb op 06 02 2009 een focus 16 tdci aangekocht en heb die een maand nadien op 06 03 2009 ziptunning laten doen in Evergem nu zijn we een maand later in april en moet zeggen het resultaat is verwonderlijk de trekkracht is geweldeg gestegen en de prestaties zijn enorm zeker NIET schadelijk voor de wagen het verbruik komt van 6.2liter en staat voor het moment op 5.7 liter autostrade en landwegen door elkaar ik heb lang getwijfeld voor het te doen maar het is echt waar een echte aanrader NB de ontvangst was dik in orde een potje koffie en op drie kwartier was de klus geklaard wel de eerste 300 km het rustig aan doen en dan gelijdelijk wat op drijven zo heb ik het gedaan ik kan wel aannemen dat je twijfelt over het bedrag eventueel maar het is ZEKER zijn geld waard ZEKER DOEN EEN AANRADER Groetjes Marc

4/5

Nu ongeveer een maand nadat mijn auto door ziptuning onderhanden werd genomen kan ik maar 1 ding zeggen: FANTASTISCH hij trekt als nooit tevoren ( vooral onderin veel meer trekkracht) en is ook nog eens 0,5 ltr/100 km zuiniger geworden.Ondanks mijn redelijk sportieve rijstijl is het verbruik nu gedaald naar 5,5 ltr/100 km gemiddeld. Uitspraak van een collega die niet wist dat de auto getuned was en er een stukje mee ging rijden: Wat voor een raket heb jij gekocht ? en hij wou dus ook niet geloven dat het hier "slechts" om een 1,6 TDCI ging. Al met al zeer tevreden.

/5

Op Dinsdag 30-september was het zover. Mijn Ford Focus werd getuned door de jongens van Ziptuning. Na een hartelijk ontvangst gingen ze snel aan de slag. Na 1,5 uur waren ze klaar en het resultaat mag er wezen. De auto trekt in alle versnellingen echt super door. Waar ik soms terug moest schakelen naar de 3e versnelling om bijvoorbeeld een bergje op te gaan kan ik hem nu in z'n 4 laten staan. Het heeft mijn verwachtingen echt overtroffen zo'n performance verbetering had ik niet verwacht. ZIPTUNING BEDANKT !!!!!

Ik ben een
Ik geef ZIPtuning

Ontvang GRATIS meer informatie en de vermogenscurve van deze auto

Hoe bereiken wij onze prestaties?

Hoe bereiken wij onze prestaties?

De werking van een verbrandingsmotor is afhankelijk van 3 factoren, namelijk: brandstof, zuurstof en ontsteking. Het motormanagement bepaald de verhoudingen tussen deze factoren en zet daarover een aantal filters en limiters. Het motormanagement beïnvloeden wij dusdanig dat het verbrandingsproces nog beter wordt en dat uw motor efficiënter gaat draaien. Al onze modificaties zijn gecalculeerd en wij gokken niet door de turbo of injectie een paar procent te verhogen. Onze modificaties zijn op Original Equipment Manufacturer (OEM) niveau en volgen de architectuur van de fabrikant. Na de ZIPtuning beschikt uw motor over meer pk’s en meer koppel. Dat merkt u meteen bij het verlaten van onze werkplaats. Meer koppel betekent een hoger rendement en soepeler rijden in het dagelijks verkeer (lager brandstof verbruik).

Software modificeren door het toevoegen van een tiental procenten turbodruk, brandstofinjectie of het inkopen van software via het internet raden wij ten alle tijden af. Het is belangrijk om te weten hoe het motormanagement werkt en hoe het pad dat  brandstof, lucht en ontsteking in het motormanagement volgen eruitziet. Alleen een vermogenswinst "voelen" na de software aanpassing of dit meten op de testbank is geen enkele garantie dat uw motor optimaal is afgesteld. Sterker nog: in de meeste gevallen zijn de aanpassingen volledig onlogisch volgens de fabrikant, inefficiënt en schadelijk voor uw motor. Datalogging tijdens het aanpassen van de software is dan ook noodzakelijk om zo de AFR-ratio, turbo, ontsteking en temperaturen te meten. De datalog is noodzakelijk om te controleren of deze waarden wel veilig staan afgesteld.

 

 

AFR-ratio / Lambda

De juiste verhouding van het brandstofmengsel voor tuning meten wij altijd, vervolgens modificeren wij dit en meten wij de verhouding daarna opnieuw met onze datalog apparatuur. Een afwijkende lambda waarde door een mechanisch probleem of fout in de tuning kan namelijk desastreuze gevolgen hebben.

 

 

Turbo

De gevraagde en de daadwerkelijk geleverde turbodruk meten wij en daarna controleren wij de werking na onze modificatie. Een turbosysteem is onderhevig aan slijtage en dient daarom niet blind aangepast te worden. De turbodruk wordt vaak onnodig hoog gezet, zeker bij dieselmotoren. Dit heeft een hogere en onnodige slijtage als gevolg.

 

 

Intake Air Temperature

Tijdens de datalog meten we de lucht inlaat temperatuur. Dit om te controleren of onze modificatie veilig is. Daarnaast komt het wel eens voor dat aftermarket inlaat luchtfilter systemen op de verkeerde plaats zijn gemonteerd en daardoor onnodig warme lucht aanzuigen waardoor de prestaties dramatisch dalen en overige temperaturen in de motor te hoog oplopen.

 

 

Exhaust Gas Temperature

Naast het meten van de lucht inlaat temperatuur meten wij ook de uitlaatgas temperatuur tijdens de datalog. Een mechanisch probleem of fout in de software modificatie kan zorgen voor te hoge temperaturen waardoor de turbo en het uitlaatsysteem beschadigd raken. Controle voor en na tuning is daarom vereist.

 

 

Olie / Brandstof / Koelwater temperatuur

De temperatuur van de olie, brandstof en koelwater meten wij tevens tijdens de datalog. Dit om te controleren of onze modificatie veilig is voor uw auto.

 

 

Optimalisatie start van injectie (diesel)

Naast het verhogen van de inspuitduur is het optimaliseren van het startmoment van inspuiting belangrijk bij tuning. Door het startmoment van inspuiting aan te passen valt de optimale koppelpiek van de verbrandingsgolf op het juiste moment. Het gevolg is een efficiënte verbranding en winst van koppel. De optimalisatie van de start van injectie komt ten goede voor het uitlaatsysteem, het roetfilter, de turbo en zorgt voor gecontroleerde explosies in de motor, klop. Wij zorgen altijd voor de optimale afstelling.

 

 

Optimalisatie ontstekingstijdstip (benzine)

Behalve het verhogen van de turbodruk en injectie is ook het meten van de ontstekingsvervroeging of de vertraging noodzakelijk. Door de aanpassingen veranderd de verbranding behoorlijk en dit vereist ook een optimalisatie van het ontstekingstijdstip. Het gevolg van goede timing is efficiënte verbranding en winst van koppel. Een ander gevolg is dat dit ten goede komt voor het uitlaatsysteem, de turbo en het zorgt voor gecontroleerde explosies in de motor. Inefficiënte verbranding is oorzaak nummer 1 voor motorschade bij benzine motoren. Wij modificeren daarom het ontstekingstijdstip, stellen het correct af en controleren de werking daadwerkelijk tijdens een datalog.

 

 

ZIP smart safety features

Ter bescherming van uw onderdelen is onze software smart en adaptief. Bij te lage atmosferische luchtdruk wordt automatisch de vraag naar turbodruk verlaagd, ter bescherming van uw turbosysteem. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u in de bergen rijdt. Bij te hoge temperaturen gemeten op de inlaat, de uitlaat, de olie en het brandstof wordt automatisch de vraag naar turbodruk en inspuiting verlaagd om de belasting te verlagen. Door een slechte brandstofkwaliteit kan de motor gaan detoneren in dat geval wordt de ontsteking vertraagd en de turbodruk teruggenomen om zo detonatie uit te sluiten. Uw versnellingsbak, koppeling en aandrijflijn beschermen wij door de koppel geleidelijk op te bouwen en de maximale toegestane waarden volgens leverancier niet te overschrijden.

 

 

Voelbare tuning

Het gevoel dat de tuning geeft controleren wij altijd. Dat klinkt misschien vreemd, maar vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle (100% gaspedaal) aangepast. Dit terwijl u tijdens het rijden meestal helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat u ook bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelt. De “Wow” effect zal hierdoor veel beter zijn met onze tuning.


 

Uitleg Tuning Stages

De maximaal toegenomen waardes zijn gebaseerd op de door de ZIPtuning gemeten originele waardes en niet de waardes die opgegeven worden door de autofabrikant. ZIPtuning adviseert bij benzine auto's in alle gevallen op octaan 98 te rijden. Gebruik nooit een lager octaangetal dan het octaangetal waarop de auto getuned is. In het geval dat u met een lager octaangetal wilt blijven rijden is dit zeker mogelijk. Het vermogen na aanpassing zal echter lager uitvallen.

De resultaten aan de wielen worden gemeten op een Superflow AWD dyno of op onze Dynostar W4X-NC. De weergeven resultaten zijn een gemiddelde van meerdere runs met SAE correctie. Resultaten aan de krukas worden berekend uit het gemeten wielresultaat. De resultaten kunnen varieren naar gelang de staat van het voertuig, de transmissie, de temperatuur, soort brandstof, type testbank, de instellingen, de modificaties en andere variabelen.

De weergegeven prestaties kunnen mogelijk tegengehouden worden door bepaalde begrenzers. Het verwijderen van de begrenzers is niet altijd mogelijk en zit niet bij de prijs inbegrepen.

De resultaten en prestaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en van systeem- en/of drukfouten.

Vraag info aan

Doe nu een informatie aanvraag en win een gratis testbank run!

x

Ford Focus 1.6 TDCi 109 pk (2004-2010)

Ford Focus 1.6 TDCi 109 pk (2004-2010) pk

Optimalisatie Start van Injectie

Ford Focus 1.6 TDCi 109 pk (2004-2010)

Datalogging

Ford Focus 1.6 TDCi 109 pk (2004-2010)

Waarom ZIPtuning?

Acceleratie Verbetering

Naast het vermogen en het koppel te verbeteren, verlagen wij de acceleratietijd van het voertuig. De vertraging in de ontsteking reduceren wij waardoor de pedaal beter reageert zonder het gaspedaal gevoeliger te maken. De rijeigenschappen verbeteren wij ook sterk door de "lag" in de gaspedaalrespons te verbeteren. Deze verbetering merkt u met name bij het rijden van lage snelheden en wanneer u het gaspedaal intrapt vlak na het afremmen.

Lager Brandstofverbruik

De ingenieurs van ZIPtuning hebben veel aandacht besteed aan een aantal parameters in de software die rechtstreeks verband houden met het brandstofverbruik. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!
 

 

 

Bescherming van de Koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lage toeren. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Dit is te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw zeer vloeiend aanvoelt.

ZIP Veiligheidseigenschappen

Ter bescherming van uw auto-onderdelen is onze software slim en adaptief. Bij te lage atmosferische luchtdruk wordt automatisch de vraag naar turbodruk verlaagd om zo het turbosysteem te beschermen. Daarnaast wordt automatisch de vraag naar turbodruk en inspuiting verlaagd wanneer er te hoge temperaturen gemeten worden op de inlaat, de uitlaat, de olie en het brandstof. In dat geval wordt de ontsteking automatisch vertraagd en de turbodruk teruggenomen. Uw versnellingsbak, koppeling en aandrijflijn beschermen wij door de koppel geleidelijk op te bouwen en de maximale toegestane waarden volgens leverancier niet te overschrijden.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is erg belangrijk. Dat klinkt misschien vreemd, maar vaak wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle (100% gaspedaal) aangepast. Dit terwijl u tijdens het rijden meestal helemaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat u ook bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelt. Het “Wow” effect is hierdoor veel beter met onze tuning.

ZIP's ECU Code Structuur

Het is voor onze ingenieurs mogelijk om de code structuur van de ECU aan te passen. Door deze veranderingen is het mogelijk functies te wijzigen en toe te voegen. Overige wijzigingen van de code structuur verhogen de koppel grenzen dat normaal gesproken alleen mogelijk is door kalibratie gegevens of door "piggyback" apparaten te gebruiken. Dit biedt onze ingenieurs de mogelijkheid om niet te hoeven voldoen aan de transmissie software waardoor wij de verwachte vermogenswinsten overtreffen. Het aanpassen van de code structuur van de ECU zorgt ervoor dat onze optimalisaties werken zoals bedoelt door de fabrikant van de orginele onderdelen (OEM).

 

ZIP ECU Verkenner en Mapdriver

ZIP's ECU Verkenner en Mapdriver zorgt voor volledige toegang tot iedere tabel en map, inclusief alle variabelen en offsets binnen het motormanagementsysteem. Hierdoor zijn wij niet beperkt in de software zoals gebruikelijk is voor de meeste tuning bedrijven. Door onze mapdrivers brengen wij de software optimalisaties naar een hoger niveau.
 
Emissienormen blijven behouden

Emissienormen blijven behouden

Onze software is ontwikkeld om CO2 uitstoot te verlagen. 

Waarom kiezen voor ZIP?

  •  80.000 tevreden klanten
  •  Tuning op maat
  •  Eigen research & ontwikkeling
  •  Kwaliteit en betrouwbaarheid
  • 5 jaar software garantie
       

Foto's en Video's

Rijervaringen

Frederick

De eerste 400 km rustig aan gereden zoals mij werd aangeraden. En na die 400 km toch wat benieuwd wat het verschil zou zijn. En inderdaad het verschil is goed merkbaar, zeker in tweede en derde versnelling. met de 31 pk en 70nm meer koppel is dit echt een aanrader. Het verbruik is intussen ook van 5.7 naar 5.1 gezakt. Ook de service is er uitstekend, als je een vraag ...