• Bekijk extra vermogen

BMW M5 Chiptuning

De BMW M5 chiptunen

Wanneer je een M5 badge achterop een 5-serie ziet zitten en er komt een karakteristieke roffel uit de uitlaat, ga dan vast opzij want de kans is groot dat hij je voorbij wilt. De BMW M5 is een icoon in de autowereld en wordt alom geprezen voor zijn prestaties.


DSC stabiliteitscontrole

De nieuwe M5 is, door zijn krachtige achterwielaandrijving, geen gemakkelijke auto om vanuit stilstand mee weg te rijden. Als je te agressief het gaspedaal intrapt activeer je de DSC stabiliteitscontrole die auto recht probeert te houden, hierdoor verlies je tijd. Op het moment dat je de DSC geheel uitschakelt zul je alle kracht verliezen in een wielspin. Met 680 Nm verliezen de achterbanden snel hun grip en is het lastig om deze grip weer terug te krijgen. Maar als je iets voorzichtiger bent met het intrappen van het gaspedaal in de eerste versnelling, kan je hem rustig naar de tweede versnelling schuiven. In de tweede versnelling kan je het gaspedaal volledig intrappen en gaat de BMW M5 als een trein.  


Chiptuning BMW M5

De M5 sprint in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u en in 9,0 seconden naar 160 km/u. Dat is meer dan een seconde sneller dan de Jaquar XFR en bijna een seconde sneller dan de Mercedes CLS63 AMG. Deze resultaten zijn geboekt zonder gebruik te maken van het BMW launch control system. De BMW M5 is wonderbaarlijk snel, maar met het optionele competition package is deze M5 zelfs nog 0,1 seconde sneller. Bij zowel de M5 zonder, als met competition package is de auto begrensd op een topsnelheid van 250 km/u. Na chiptuning van de BMW M5 sprint deze zelfs in 3,9 seconde van 0 naar 100 km/u. 


CO2 uitstoot

De BMW M5 produceert een CO2 uitstoot van 232g/km en heeft een verbruik van 8.4liter per 100km. De zeventraps, M DCT transmissie is het volgende grote succes van BMW. Deze versnellingsbak wordt door veel kenners geprezen om zijn kwaliteiten.


Beste auto in zijn klasse

De M5 heeft 560 pk en 680 Nm heeft, daarbij is hij gewapend met een comfortabele chassis set up en een goed gemanierde versnellingsbak. Na chiptuning van de BMW M5 krijgt deze 112 pk en 136 Nm extra.


Kortom, chiptuning geeft jouw M5 niet alleen meer pk's en nm's, het geeft in de meeste gevallen ook voordeel op het brandstof gebruik. Het is een eenmalige investering waar je in alle opzichten veel plezier van zult hebben.

Kom ook bij de ZIP community en ervaar wat ècht autorijden inhoudt.


Ontvang GRATIS meer informatie

Foto's en Video's

Rijervaringen

Marco

Na vertrek uit de werkplaats merkte ik direct al dat de auto ook bij lage toeren een flinke verbetering van power en acceleratie had. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat.