• Bekijk extra vermogen

BMW 6 series Chiptuning

BMW 6-serie chiptunen

De vraag: “Hoe goed is de BMW 6-serie?” is gekoppeld aan de vraag: “Hoe veelzijdig is het moderne auto-platform?”. Onder de huid van de achterwiel aangedreven BMW 6-serie zit dezelfde architectuur als die van de nieuwe 5-serie, de 5-serie GT, de 7-serie en de Rolls-Royce Ghost.

Wie denkt dat de 6-serie niet snel is, heeft het mis. Het instapmodel, de 640d is de minst krachtigste van alle 6-series, maar heeft evengoed 313 pk en 630 Nm en is hiermee even snel op de 100 km/u als de 640i. Om de 640d meer vermogen te geven is er de mogelijkheid tot chiptunen. Na chiptuning van de BMW 6-serie 640d gaat vermogen naar 375 pk en 756 Nm. Daarnaast zijn alle 6-serie modellen uitgerust met een achttraps automatische versnellingsbak en een groot bereik aan trekkracht.


Chiptuning van de BMW 6-serie 650i

BMW beweert dat de BMW 650i in 5,4 seconden naar de 100 sprint, en dat is dan ook geen enkel probleem voor deze auto. Na chiptuning wordt het vermogen verhoogt naar 470 pk en 700 Nm, waardoor de 650i sneller de 100 km/u bereikt.

Nog beter is de flexibiliteit van de prestaties. De 6-serie maakt van inhalen een makkie, waarbij het niet uitmaakt in welke versnelling de auto zich bevindt. De BMW heeft een topsnelheid van  250km/h!


De M6 chiptunen?

Bij de M6 zijn de prestaties nog verbluffender. De  snelle M6 beschikt over 560 pk en 680 Nm. Na chiptuning kan dit vermogen worden uitgebreid naar 620 pk en 816 Nm, waardoor de M6 bij elk toerental en in elke versnelling niet meer te verslaan is!


Kortom, chiptuning geeft jouw M6 niet alleen meer pk's en Nm's, het geeft in de meeste gevallen ook voordeel op het brandstof gebruik. Het is een eenmalige investering waar je in alle opzichten veel plezier van zult hebben.

Kom ook bij de ZIP community en ervaar wat ècht autorijden inhoudt.


Ontvang GRATIS meer informatie

Foto's en Video's

Rijervaringen

W. Kuypers

Van origine is het best al een pittige motor, maar na de optimalisatie door ZIP kreeg ik toch een andere wagen. Je voelt het PK en NM verschil enorm. Vooral na het indrukken van de SPORT modus voel je het beest losbarsten. Dan krijg je een geheel andere rijervaring dan origineel; kracht, energie en pure sportiviteit. De wagen trekt hels op en blijft trekken tot je het ...